Hemmabygge – eldriven foilande surfbräda!

Tänk om man skulle bygga en egen eldriven och foilande surfbräda? Sagt och gjort. Dags för ett besök hos vår favorit bland hemma-meckare. Häng med!

Kille som byggt sin egen foilande surfbräda hemma visar upp i denna och dess funktioner i ett Youtubeklipp.
Om man kan bygga en eldriven och foilande surfbräda själv? Se videon nedan!

Han har figurerat på Hamnen förr och gör det nu igen. Helt enkelt för att han är nyfiken, driven, innovativ, inspirerande och tillräckligt händig för att bygga allt från en egen svävare, en eldriven utombordare, en solcelsdriven SUP och en eldriven surfingbräda från ax till limpa på egen hand. För att nämna en del spektakulära prylar.

Dags för en ny nivå

Nu höjer han ribban, tar omtag om idén om surfbrädan och ska nu få den att foila. En minst sagt tuff utmaning då det kräver stor precision när det gäller utformningen av bärplanen. Men också en tuff utmaning när det gäller framdriften, hållfastheten och allt som man kanske inte tänker på innan problemen uppstår.

Det går fort, det går fel, det går rätt och det går fel igen. Men till slut liknar det ändå något. Frågan är bara om Simon Sörensens hemmabyggda eldrivna och foilande surfbräda fungerar?

Vi får alltså hänga med på hela resan i snabbt tempo – från ihopfogning av frigolitskivor till färdig produkt.

Sist men inte minst är Simon Sörensen på Youtube-kanalen RCLifeOn också karl nog att våga stå för sina blunders (som för många hade varit frestande att klippa bort) på vägen. Spoil allt – och ja, brädan funkar den fungerar om än på en mycket blygsam flyghöjd.

Se vidon!