Här testas splitternya lyxbåten i svår storm

Vem om inte Legendariska Safehaven Marine passar på att testa sin senaste skapelse när det blåser storm och upp mot 25 meter per sekund. Se videon!

Safehaven-katamaran-storm
Safehaven Marines cruisingkatamaran T-2000 Voyager på 20 meter med dubbla V12:or på 3 100 hk för bekänna färg i svår storm utanför Irland.

Knappt tre veckor har gått sedan vi rapporterade om Safehaven Marines senaste stolthet. En cruisingkatamaran på 20 meter med dubbla V12:or på 3 100 hk och en skrovform som båtvärlden inte har sett maken till.

Nu låter man höra av sig igen och den här gången gäller det en minst sagt utmanande test i stormiga förhållanden. Eller närmare bestämt när Stormen Kathleen härjade som värst utanför Irland. Ett utmärkt tillfälle att gömma sig långt uppe på torra land om man inte som Safehaven Marine framhåller det rakt motsatta. Att en storm med vindar på upp mot 25 meter per sekund är ett utmärkt tillfälle att se vad båtarar egentligen går för.

Sagt och gjort. Nu skulle man få svar på hur deras minst sagt annorlunda katramaranskrov står sig på ett upprört hav. Och om T-2000 Voyager verkligen är den trygga och bekväma plattform för det stora äventyret som den är byggd för att vara.

T-2000 Voyager ska vara en trygg plattform för stora äventyr på ogästvänliga farvatten. Här är det upp till bevis.

Grundidén med båten, skriver man på hemsidan, är drömmen om en båt som blixtsnabbt tar dig till några av världens mest ogästvänliga och avlägsna farvatten. För ändamålet har man säkrat en räckvidd på 1000 sjömil i 30 knop? Eller 1 700 sjömil om ma n nöjer sig med att färdas i 16 knop. Allt enligt varvets egna beräkningar.

Nu är det upp till bevis.

Se videon!