Hamnen Electric Boat Show 2022 – livesändningen!

Eldriven-Petterssonare
Petterssonbåt elektrifierad av Wildtech.

Candela-foilande-elbatAlla som är intresserade av energieffektiva båtar kommer älska Hamnen Electric Boat Show. Besök eventet på Lidingö 22-23 oktober eller se livesändningen här.

Anmäl dig till Elbåtsmässan 2023 – Sveriges enda helt elektrifierade båtmässa med provåkning, expertpaneler och det senaste branschen har att erbjuda – här!

Vi på Hamnen har länge rapporterat om båtlivets elektrifiering och noterat det ständigt ökande intresset för båtar som har fokus på energieffektivitet och eldrift.

Därför kommer vi 22-23 oktober arrangera båtmässa och liveshow vid vår bas på Lidingövarvet. Mässan öppnar klockan tio båda dagarna och livesändningen pågår klockan 10:30-16:0 stärker vi upp vårt tv-team och livesänder hela eventet.

Livesändningen från söndagen.

Här är lördagens livesändning i repris. I videon högst upp i artikeln ser ni söndagens livesändning.

Besökarna får provåka

Det blir uppvisningar där båtarna kör i direkt anslutning till hamnen och det kommer finnas möjlighet för besökarna att provåka. På scenen hålls inspirerande intervjuer med experter från branschen.

Inträdet är gratis. Anmäl dig och dina kompisar till eventet här – först till kvarn: liveshow@hamnen.se  eller via eventet på Facebook.

Livesändningarna går ut i alla Hamnens kanaler (Hamnen.se, Facebook, Youtube och Instagram) under både lördagen och söndagen. De bygger på intervjuer på scen som varvas med överlämningar till vår ”flygande reporter” som rapporterar live från provkörningar på vattnet, direkt utanför studion.

Energieffektivt är framtiden

Syftet är att öka kännedomen kring eldrift och hur man får ner energiförbrukningen på båtar. Vi kommer prata om vilken elbåt som passar vilka behov och hur man byter sin gamla inombordare eller utombordare till en som drivs av el. Vi berättar också om framtida möjligheter och utmaningar som båtlivet står inför.

Här är några av båtarna som kommer att ställas ut och köras på Hamnen Electric Boat Show. Konstruktörerna kommer berätta om sina produkter, Hamnen kommer testa dem live och vi kommer att gräva ner oss i ämnena effektivitet och eldrift.

Plats: Lidingövarvet / Nimbus Stockholm. Hamnen, Ängshyddevägen 1, 131 81 Lidingö.

Lördag 22 okt: kl 10:00 – 17:00.

Söndag 23 okt: kl 10:00-16:00.

Gratis inträde. Parkeringsmöjligheterna är begränsade.

Mat och dryck: Det kommer finnas något att äta och dricka till självkostnadspris. Klä er efter väder!

Under lördagen presenterar och testar vi följande båtar och elmotorer:

Bella ZeroCandela C-8HwilaMantarayPol-luxStrana 23Sea DriveStream PropulsionE-PropulsionAspect 45Nimbus boats • ZAR mini RIB • Strana RIB

Under söndagen blir det intressanta samtal på scen med konstruktörer, ingenjörer, entrepenörer samt förstås alla inbjudna elbåtsföretag.

Scenprogrammet för lördagen på Hamnen Electric Boat Show.

 

Scenprogram för söndagen på Hamnen Electric Boat Show.

Först till kvarn!

OBS! Det går bra att bara dyka upp men det är begränsat med plats så mejla gärna till liveshow@hamnen.se eller anmäl via eventet på Facebook.