Gotland runt på 24 timmar – ett enkelt äventyr!

En liten motorbåt erbjuder otroliga möjligheter till äventyr. Att köra runt Gotland och upptäcka det mesta av vad ön har att erbjuda är till exempel inga problem – det är bara ren njutning! Här upptäcker vi alltifrån bad på Gotska Sandön till ridning, mountainbiking och en fransk restaurangpärla. Det hela går i snabbtakt med Busters värsting Phantom. 

Tänk att lämna fastlandet vid gryningen och uppleva Gotska Sandön lagom till frukost. Ta ett friskt morgondopp, sippa kokkaffe och mumsa i sig en smörgås för att sedan upptäcka ett fantastiskt gammalt fort vid Slite på förmiddagen och sen prova på Gotlands nya turistsatsning mountainbiking innan lunch.

Det var just vad vi gjorde under ett dygn i maj. Vi hann också med att lära oss att rida längs havet och att smaka fantastiska franska rätter på vad som kan vara Gotlands mysigaste restaurang.

Se också:
Första testen av Buster Phantom med 700 hk!
Kriget om flest hästkrafter – Busterchefen berättar

Stora äventyr med små båtar
Det mest fantastiska med planande motorbåtar är att de öppnar upp för stora äventyr. Farten är hög och det går ganska fort att riva av rejäla avstånd.

Vi vågar hävda att man inte alls behöver en särskilt stor eller snabb modell. Så länge den planar och är någorlunda stadig så kan man ta sig an det mesta. Gärna ska man ha lite mer tid än 24 timmar på sig också.

Men det var just så lång tid vi hade på oss den här gången och därför valde vi en båt med spännande fartresurser och sjöegenskaper som inte begränsar farten ens i maffig havssjö.