Fleming 65 – vi går ombord på långfärdsbåt för 55 miljoner

Under pågående flytande båtmässan i Göteborg – Eriksberg Boat Show – kliver Hamnens utsände ombord på sin absoluta drömbåt. Och får en exklusiv genomgång.   

Vi på Hamnen har tidigare fått förmånen att tillbringa ett helt dygn ombord på en Fleming 58 med en prislapp på 25 miljoner kronor (prislappen på motsvarande båt idag är 47 miljoner kronor). En upplevelse utöver det vanliga som alla våra plusmedlemmar kan kika på här.

Chockartad upplevelse

Men det här gången är det vår bundsförvant från Svenska Sjö som delar det lyxiga båtlivet med er. Närmare bestämt båtfantasten Per Nikolausson som inte bara är vd för båtklubbarnas försäkringsbolag utan som också är en båtfantast av rang, med drömmar om just en båt som Fleming. Men när han gör sig redo för att dra kortet får han en chock.

– Priset är 55 miljoner kronor, meddelar Peter Johansson från Marstrand Yachts.

Om Fleming 65 är Sveriges dyraste långfärdsbåt, som finns till salu just nu, låter vi vara osagt. Men den lär i vilket fall ligga i toppen. Kommentera gärna nedan om ni hittar dyrare båtar i samma klass som man kan få tag på i vårt avlånga land.

Tålig lyx med räckvidd över Atlanten

Lyx och robusta konstruktioner i skön kombination är Fleming i ett nötskal och Fleming 65, som alltså ställts ut på Eriksberg Boat Show under helgen, är inget undantag. Om man är lite återhållsam med gasreglaget så kan man enkelt ta sig över Atlanten.

Ett varv runt jorden?

Men varför nöja sig med att korsa Atlanten? En del av historien som vi berättar i videon ovan handlar om en svensk kvinna som tillsammans med sin australiensiske man tar sig bra mycket längre. De kör sin Fleming från Sydney och hela vägen till Sverige.

Tony Fleming själv har kört sin beskärda del sjömil. På Fleming Yachts Youtubekanal har han dokumenterat flera av sina resor som gått flera av världens olika hörn.