Drop n' Fill: Spillfritt tankande eller onödig gimmick?

Ett tråg som ska göra tankningsproceduren spillfri. Det är vad Drop n’ Fill i all sin enkelhet är. Är detta lösningen på slabbande bränsletankar eller bara ytterligare en pryl som tar upp värdefullt stuvutrymme?

Är du trött på att spilla bensin och dieselolja på skarndäck? Eller än värre – att de röda byxorna till regattabalen fått fläckar från samma procedur. Då kan detta vara uppfinningen för dig.

Eller uppfinning och uppfinning. Den amerikanska produkten Drop n’ Fill är i all sin enkelhet ett tråg kopplat till en slang som förs in i det hål man i vanliga fall försöker pricka med dieseldunkens allt för korta påfyllningspip.

Ett problem som behövde lösas

Idén kommer i grund och botten från problem som behövde lösas. Mannen bakom produkten är ingen mindre än Cobe ”Mikker” Mikacich. Den före detta professionella wakeboard-åkare som lagt brädan på hyllan och istället ägnar sin tid åt att uppfinna prylar som ska göra båtlivet bättre.

Vissa orosmoment får man på köpet..

Det är inte enbart guld och gröna skogar med denna visserligen innovativa mojäng. Vad vi på Skippos redaktion befarar är att det saknas någon konkret avstängningsventil vilket skulle kunna orsaka stora utsläpp av bränsle ifall tanken varit mer full än man från början tänkt.

Ett annat orosmoment är att platser där prylar som denna brukar förvaras på sällan är av den renligare sorten. Man kan därför vänta sig att en hel del skräp följer med soppan ner i tanken vilket i sin tur kan bli en grogrund för bakterier, slem och motorproblem.

Med det sagt har vi på Skippo ännu inte provat denna mojäng och skulle den visa sig praktisk finns det säkerligen fog för att ta upp ännu lite mer plats i akterstuven.