Begagnade båtprylarna som säljer bäst

Blocket prylarNär båten sjösatts och säsongen dragit igång är det dags för inventering i garderoberna – vilka båtprylar har jag inte längre användning för? Vad kan säljas?
Här är listan på vad som säljer bäst just nu. 

Medan båten läggs i och används är det en hel del båtsaker som ligger kvar oanvända där hemma. I en Yougov-undersökning genomförd på uppdrag av Blocket fick svenska båtägare uppskatta värdet på båtprylar de har liggandes hemma men som inte längre kommer till användning. Med båtprylar avses tillbehör, reservdelar och allehanda båtutrustning.

Var femte båtägare (21 %) uppskattar att deras överflödiga prylar har ett värde mellan 1000-9999 kronor. Var tionde (9 %) värderar de till 20 000-29 999 kronor. Det totala medelvärdet som svenskarna har hemma i oanvända båtprylar landar på hela 11 676 kronor.  

– När man lagt i båten för säsongen kan det vara ett bra tillfälle att samtidigt inventera förrådet, sjöboden och garaget. Många gånger hittar vi saker som inte längre kommer till användning, men som kan vara till nytta för andra båtägare. Säljer du de vidare kan du både frigöra utrymme och dryga ut semesterkassan, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Blocket.

Det här söks mest efter i kategorin ”Båtdelar och tillbehör”: 
1 Båtmotor
2 Garmin
3 Båttrailer
4 Båtvagn
5 Ekolod
6 Värmare
7 Propeller
8 Ankarspel
9 Ankare
10  Plotter

Här är båtdelarna som säljer bäst på Blocket just nu (sålt inom en vecka):
1 GPS & Navigering (80 %)
2 Motor & Propeller (78 %)
3 Trailer (76 %)