Caracat – husvagn och husbåt på samma gång

En husvagn. Fast mer av en husbåt. Men ändå mest av en husvagn. Så lyder den luddiga beskrivningen av Caracat som lever i gränslandet mellan hav och land. Se inslaget från båtmässan i Düsseldorf. 

Både och? Varken eller? Det är frågan när Hamnens utsända reportrar kliver ombord på svårdefinierade Caracat på båtmässan i Düsseldorf.

Fler kreativa flytetyg på temat flytande husvagn/husbil/husbåt:
Electricat Big Six – ett flytande ufo?
Man ska ha husbåt – svensk kändis om sitt drömbåtliv
Allt i ett – han byggde sin egen husvagnshusbåtelcykel
Båt och husvagn i ett och samma skal

I början av inslaget lutar det åt det senare – varken eller. Speciellt som att denna flytande husvagn har sina uppenbara begränsningar när det gäller sjöegenskaperna. Samtidigt är det svårt att se för sig hur Caracat ska kunna hävda sig bland de renodlade husvagnarna uppe på torra land.

Vidgar vyerna

Men vänta bara. Ju mer vi synar konceptet desto mer växer det. Inte minst för att Caracat trots allt kan vidga vyerna för den som inte vill begränsa sig. När vägen tar slut är det bara att sjösätta, parkera dragfordonet och fortsätta resan till sjöss. Tipset är dock att hålla sig på skyddade farvatten då motoriseringen begränsar sig till en Torqueedo elmotor på motsvarande 8 hk.

Gott om svängrum

Caracat erbjuds i storlekar från 6,60 meter ända upp till flagg–(skeppet?) på 8,60 meter. Alla med kök, sängar, gott om förvaringsmöjligheter samt takterasser med olika typer av så kallade popup-tält. Gott så. Men frågan är ändå om det inte är den invändiga rymden som imponerar mest?

Se inslaget!