Bowter – eldrivet båtliv i sin allra enklaste form

Man kan förstås han åsikter om allt från utseendet till fartresurserna. Eller så kan man ta Bowter för vad det är – ett koncept som gör båtlivet tillgängligt för alla.

En till synes väldigt udda skapelse. Men tro oss – konceptet växer ju mer man sätter sig in i det. Enkelt förklarat handlar det om en eldriven båt i sin allra enklaste form som vem som helst kan hyra för att uppleva det tystgående, avgasfria och njutbara båtlivet som elbåtar bjuder.

Föredömligt stabil

Men det stannar inte där. För sällan eller aldrig har vi stött på en båt som levererar en så okomplicerad, flärd- och krusidullfri tillvaro ombord. Tilldetta kommer också en stabilitet och bärighet som imponerar.

Det är med andra ord upplagt för en dag i goda vänners lag med en picknick-korg. Och gärna då vänner som inte prompt måste hinna med en runda golf eller något annat samma dag. Här sjunger vi det långsamma båtlivets lovsång och nöjer oss med en toppfart på dryga fyra knop. Eller 4,3 för att vara exakt.

Ett aternativ till att hyra båten är att helt enkelt betala de 250 000 + moms som båten kostar för att sedan kanske tjänar en hacka på uthyrning. Något som ett växande antal campingplatser, marinor och andra entrepenörer runt om i landet har nappat på.

Började med fem plyfaskivor

Utvecklarna bakom Bowter är värmlänningarna Joakim Spetsmark och Jonas Ulveseth, som träffades i Arvika när en grupp entreprenörer bildade Scaaler, en digital och fysisk mötesplats för affärer, företrädesvis mot Norge. Men så som coronan…

– Jonas hade funderat på en elbåt och efter att vi funderat åkte vi ner till bygghandeln och köpte fem plyfaskivor som vi satte ihop till en första prototyp”, säger Joakim Spetsmark.

Joakim Spetsmark på scenen

På den vägen är det. Se när Joakim Spetsmark berättar mer på Skippos Elbåtsmässa!