Bayliner Element M19 – med plats för hela kompisgänget

Vad säga om båt på knappt sex meter som har gott om plats för åtta personer? Hamnen spanar in Bayliner Element M19 på båtmässan i Düsseldorf.

Världens störta båtmässa bjuder, inte helt överraskande, på båtar som vi inte trodde fanns – som i fallet med Bayliner Element M19 till exempel. En båt som trots sina blott 5,75 har såväl bärighet och plats för åtta personer.

Se också:
Test: Bavaria 27 Sport – mästare i invändig rymd

Hemligheten ligger i något som tillverkaren ensvisas med att kalla för M-skrov men som vi helt sonika sorterar in under kategorin trimaraner. Oavsett vad så innebär detta en mycket svårslagen bredd, stabilitet och bärighet i kombination. Om Bayliner Element M19 sedan är så lättdriven som det påstås låter vi vara osagt.

Årets motorbåt?

Att den faller en viss kategori båtmänniskor på läppen är dock uppenbart. Inte minst juryn som har gjort till sin sak att utnämna ”Powerboat of the Year”. Och varför inte då denna båt, om inte annat, ska vara rejält prispressad och innebära svårslaget mycket båt för pengarna?

Snabb produktion

Ett sätt att hålla priset nere är i det här fallet att låta bygga den i Polen. Ett annat är att inte vara så jädrans noggrann med hur båten ser ut i dolda utrymmen. Håll produktionstakten uppe och se till att kvaliteten blir ”good enough” verkar vara modellen.

En sol- och badbåt med trimaranskrov till ett hårt pressat pris. Det är den korta beskrivningen av Bayliner Element M19.

Otaliga möjligheter

Ivändigt är Bayliner Element M19 en uppvisning i hur man kan anpassa en båt så som det passar för stunden. Får det lov att vara en eller flera solbäddar? Hur många sittplatser behövs för stunden? Med tillräckligt många iläggs-skivor och vändbara säten trollar man fram det mesta.

Se inslaget!