Båtshaken – revolution för båtillbehörens båttillbehör

Båtshaken, som har sett ungefär likadan ut i alla tider, har äntligen genomgått en välkommen produktutveckling. Här är nya Revolve som ryms i fickan.

En båtshake som förvaras ihoprullad när den inte används. Det är vad tillverkaren av Revolve hoppas ska bli det självklara valet bland båtshakar. Och varför inte? Få, om ens något annat tillbehör, är så eftersatt när det gäller produktutveckling som just båtshaken. Tills nu.

Se också:
Begagnade båtprylarna som säljer bäst

Revolve kan kompletteras med skurborste i två varianter. Men det stannar inte med det. Därtill kan den användas som selfie-pinne, VHF-antenn, och mycket mer. Viktigast är dock att den kan förvaras i fickan på sjöstället då den inte är större än en kaffekopp när den är ihoprullad. Enligt tillverkaren själv ska den också vara både lätt, smidig och stark. Därmed inte sagt att Hamnen kan garantera Revolvers duglighet. Vi avvaktar med att hissa alternativt dissa den tills vi har hunnit testa den. Pris från cirka 1 000 kronor.

Wikipedia definition av båtshake:

Båtshake är ett redskap som används i båtar eller fartyg. Det är en lång stång, vanligen ett par meter, i vars ände det sitter en kombinerad spets och krok. Kroken används till att fånga tampar eller förtöjningsboj eller dra in båtar till en brygga. Spetsen används till att bromsa eller hålla ifrån en båt mot brygga/land eller skjuta ut den därifrån. Båtshaken kan också användas vid räddning av någon person som fallit överbord .

Vanligen är det en person ombord på båten som använder båtshaken, men det kan även vara en person på land som med hjälp av båtshaken hjälper båten att lägga till. Till jollar och mindre båtar finns kombinerade båtshakar med paddel i ena änden.

Som brandhakar används liknande redskap av större format. Hakar av detta större format med spetsig krok har även använts vid timmerflottning.