Askeladden C97 – från hardtop till daycruiser i ett trollslag

En hel akterkabin dold under solbädden. Och så en finess som på bästa simsalabim-manér förvandlar denna hardtop-båt till en daycruiser. Skippo spanar in nya Askeladden 97 på båtmässan Allt för sjön!

Ännu en Askeladden som är svår, för att inte säga omöjlig, att skilja från sina föregångare? Alls icke! Här är det tydligt att ett designteam har lagt manken till och velat något mer. Ta bara konststycket att kombinera en väl till tagen invändig volym med snygga utvändiga linjer.

Idel överraskningar

Vi spanar alltså in Askeladdens nya flaggskepp som överaskar på fler än ett sätt. Och där en snitsig balansgång mellan en hardtop-båt till en daycruiser kanske är den mest uppseendeväckande lösningen. Tack vare en sinnrik kapell-lösning i kombination med en taklucka av jätteformat denna ombonade ovädersbåt förvandlas i till en solskensracer spå tio sekunder blankt.

”Verkar lovande”

Till detta kommer fördelen att nya Askeladden 97 verkar vara som klippt och skuren för ett en tvåbarnsfamilj eller varför inte två par där gästerna/barnen kan disponera en helt egen hytt. Vi säger ”verkar vara” eftersom vi ännu inte har testat nyheten ute i dess rätta element. Något som vi ber att få återkomma till.

Dubbla utombordare

Sist men inte minst noteras frestelser som två jättelika solbäddar, ett skaplig pentrysektion, ett rejält tilltaget toalettutrymme med dusch samt dubbla utombordare (2 x 250 alt. 2 x 300) hk.

Se inslaget från båtmässan Allt för Sjön!