Agapi Boat Club – påskyndar elektrifieringen av båtlivet

Drömmen om en avgasfri och foilande motorbåt kan kännas avlägsen även för påhejare av eldrift. Men det finns en lösning. Se intervjun med Peder Asplund på Agapi Boat Club.

Utvecklingen av eldrivna flytetyg går fort, Sverige ligger i framkant och drömmen om att ”flyga” fram i en viskande tyst, avgasfri och foilande elbåt är väl utbredd. Inte minst med tanke på bränslepriserna. Likväl är detta en dröm som känns avlägsen för många – för att inte säga de allra flesta.

Mer från Hamnens elbåtsmässa:
Hela lördagens sändning i efterhand
Hela söndagens sändning i efterhand

Men det är också här, om man får tro Peder Asplund, som Agapi Boat Club kommer in i bilden. Ett företag som har gjort till sin sak att tillhandahålla sina medlemmar det modernaste och bästa av premiumbåtar i olika klasser mellan 6 och 12 meter.

Tillgång till foilande elbåtar

Det handlar med andra ord om ett alternativt båtägande där styrkan ligger i en slags delningsekonomi där medlemmarna betalar en avgift för medlemskapet varpå man har tillgång till en hel flotta av olika båtar, däribland elbåtar som Candela och X-Shore samtidigt som man kan slipper allt vad underhåll, städning, service och krångel heter.

I praktiken, menar Peder Asplund, innebär detta att man också snabbar på elektrifieringen av båtlivet och att fler har möjlighet att prova på vad det egentligen innebär – utan att för den skull behöva investera i en dyr eldriven båt.

Provkör Candela C-8

Se inslaget från Hamnens Elbåtsmässa där Peder Asplund berättar mer samtidigt som Hamnens utsände reporter provkör en Candela C-8 ute på fjärden.