Vansinneskörning fångad på video – 90 knop genom Sandhamn!

90 knop, tur och retur genom Sandhamns trånga gästhamn, i mörker med alla faror som det innebär. Polisens kommentar – rena vansinnet! 

Det handlar om ett minst sagt extremt ekipage i kombination med en minst sagt vildsint förare. Eller vad sägs om någon som drar på i 90 knop genom Sandhamns trånga gästhamn mitt i högsommaren med sin B28:a med en inombordare på 840 hk?

Men galenskapen stannar inte där då föraren själv har lagt ut videon på sociala medier och fått glada tillrop av andra Powerboat-entusiaster. Både båten och föraren har deltagit i flera Powerboat-event senaste åren.

Trångt i Sandhamnshålet

Platsen för vansinneskörningen är allmänt känd som Sandhamnshålet och är tätt trafikerad sommartid – dygnet runt – av såväl färjor, kajaker, simmare som andra båtar.

Att en båt plötsligt skulle kunna dyka upp runt ett skymt hörn är alls icke otänkbart. Tvärt om. Och det skulle i det här fallet leda till en faslig olycka.

Ekipaget, en blå B28:a som enligt ägaren har 840 hk och, också enligt honom själv, flyger genom Sandhamnshålet i 89,5 knop.

Hamnen har kontaktat polisen för en kommentar:

– Det är rena vansinnet och det för tankarna till landbackens streetrace där bilar tävlar illegalt mot varandra på allmän plats. Men detta är på många sätt värre.

Vi skulle beskriva det som att köra streetrace inne i en tätort med hastighetsbegränsning 30 km/h, utan att någon ser till att vägen är fri först, då det är stört omöjligt att kontrollera utan att spärra av området.

Se också:
Intervju med Powerboat-förare efter häpnadsväckande tillbud – ”Sånt händer”.

Ytterligare en video på händelsen som visar att föraren även körde i samma fart åt andra hållet genom Sandhamnshålet, har florerat på Facebook.