Sverige favoriter inför NM i Formel 2

Bimba_Formel_2_Tvedestrand_puffDe svenska F2-förarna visade att de håller högsta klass med topplaceringar i VM-deltävlingen på Riddarfjärden. Vår racingbloggare Bimba knep sjätteplatsen. Det bådar gott inför Nordiska Mästerskapen som går i Norge i helgen.

Bimba_Formel_2_Tvedestrand_puff
Bimba laddar inför NM i Tvedestrand.

Nu bär det av till Norska Tvedestrand där den första deltävlingen, av två, i Nordiska Mästerskapen kommer att köras.

Jag har i den gånga veckan jobbat med en mindre reparation på båten. Det var en av åkytorna som spruckit ca 15 cm under STHLM GP. Varför är svårt att veta, det kan vara att jag kört på något eller så har materialet gett vika av den grova sjön som Stockholms vatten bjöd på. Det är otroligt höga farter vi kör i och då blir vattnet också rätt hårt att åka på!

Nu är jag i alla fall redo för ett nytt race. Det ska bli grymt kul att tävla i Norge, det var nästan 10 år sedan jag tävlade i där senast. Dessutom kommer jag att stöttas av mina härliga teamkamrater och sponsorer – Karnag Racing Team! Det är under samma helg VM för Offshore 3B och 3C, vilket Thomas och Annika Wrenkler deltar på. Självklart siktar de på guld och eftersom de är både talangfulla och rutinerade så tror jag att de kommer ta hem VM guldet.

Men vi är inte bara två KARNAG-ekipage som ska köra. Teamets yngsta förare, 10-åriga Adam Wrenkler, har blivit inbjuden att delta i GT15.

Det kommer att bli en lång helg med spännande racing och massor av härlig teamsupport när jag kör NM i Tvedestran 6-7 juli.

Läs mer på norska racesidan boatrace.no.

Bimba_Formel_2_Tvedestrand