Svenskt guld i Formel 2-VM!

Stark_v_Jelf_in_Match_race
Erik Stark vinnar VM i Formel 2!

Stark_v_Jelf_in_Match_race
Erik Stark, båtracingmästaren från Täby som ifjol vann de mesta han ställde upp i, har gjort det igen. I helgen avslutades VM-säsongen i Nottingham och trots en tredjeplats och stod Stark som säker totalsegrare.
Se filmen när Eriks båt flyger! 

2011 blev ett kanonår för 23-åringen som tävlar för KMK-R, Kungliga Motorbåtsklubben, när han tog världsmästartiteln i både F2 rundbana samt offshoreklassen 3C.

Årets tävlingar har gått lika bra och förutom en guldmedalj i F2 har också Erik hunnit köra Thundercat med Rolle Sjögren och tillsammans fick de en välförtjänt världsmästartitel i klassen P750 när tävlingen gick i norska Grimstad i början av augusti.

Världscupen i Formel 2 har i år körts i Cagliari, Stockholm, Grimstad, Auronzo och nu senast i Nottingham. Redan innan sista tävlingen hade Erik Stark kopplat greppet om titeln och hade kunnat köra lugnt och försiktigt. Nu är det inte Eriks stil att ta det lugnt utan laddade fullt även i England.

Med pole position inför finalheatet stod Erik som favorit men fick se sig slagen av Uvis Slakteris från Lettland samt Rupert Temper från Österrike. Erik kom över mållinjen som nummer tre, Johan Österberg tog fjärde platsen, Ola Pettersson som nummer fem och Bimba Sjöholm på en sjätteplats. Ett mycket gott resultat från svenskarna. Tommy Wahlsten krashade tyvärr sin båt under lördagens fartrekordförsök i närmare 200km/h och kunde inte ställa upp i finalheatet. Han klarade sig med några blåmärken men båten var det sämre med.

Att Stark inte nådde hela vägen i helgens race förklarar han med ett litet misstag:

– Jag var så fokuserad på vattnet att jag missade att sänka motorn när vi körde på långrakan. Det gjorde att vattentrycket sjönk och motorn gick ner i varv, berättar Erik.

Efter en krasch mellan ett par engelsmän blev det omstart och Stark fick en ny chans. Men Erik ville för mycket och höll sin motor uttrimmad för länge och samma sak hände igen. Men nu passerade inte bara Slakteris utan även Rupert Temper.

https://www.youtube.com/watch?v=r7vVlFzEKL8 Se slomotionvideo när Erik Starks båt tar luft!
https://www.youtube.com/watch?v=gkI-RDQCYQw Tommy Whalsten gör en dramatiskt vurpa under speedtävlingen.

Star_guld
Erik Stark tar för andra året i rad hem segern i Formel 2-serien. Det finns goda chanser att han nu satsar på högsta klassen – Formel 1.

Formel_2_VM
Det var en tuff kamp mellan bland andra Rupert Temper (närmast), Uvis Slakteris och Erik Stark.

F2_alla_forare
Seriens alla förare samlade. Unga och äldre. Killar och tjejer.

F2_resultat