Svenske långseglaren hittad avliden efter skeppsbrott

Magnus Reslow är långseglaren som visat att en dröm kan uppnås även med små medel. Nu har han under tragiska omständigheter hittats avliden efter ett skeppsbrott utanför den colombianska kusten.

I tre omgångar attackerades Magnus av pirater utanför Colombias kust ett par dagar innan nyår.

Den svenska budget-, lång- och ensamseglaren Magnus Reslow har hittats avliden vid Tubará utanför den colombianska kusten. Detta skriver den colombianska tidningen El Universal.

I en kommentar på Magnus Facebook-sida bekräftar hans bror att det är den svenske långseglaren som tragiskt förorsakats.

Ett skeppsvrak tillhörande Reslow påträffades den 19 februari och än så länge råder det oklara omständigheter kring dödsfallet. Vid tillfället var han på väg från Santa Marta till Panama för att därefter ta sig genom kanalen och ut på Stilla Havet.

Under sina resor har Magnus Reslow seglat med små resurser försörjt sig genom att sy och laga kapell åt andra seglare dit han farit. I slutet av december blev han attackerad av pirater utanför Colombias kust och lyckades med nöd och näppe undkomma och med hjälp av kustbevakning ta sig i land.

Magnus Reslow blev 64 år gammal.