Svensk dubbelseger i matchrace utanför Marstrand i helgen

Det blev succé för de svenska seglarna i GKSS Match Cup Sweden och Nordea Women’s Match i helgen. När helgen var över hade båda klasserna vunnits storstilat. 

Dubbel svensk framgång i Match Race på Marstrand

Det bjöds på stor spänning och storstilade insatser under helgens Match Race-seglingar utanför Marstrand i helgen. När sista målsignalerna ljudit i de respektive klasserna var det de svenska lagen som stod som segrare.

Se också:
Björn Hansen – kungen av Marstrand!

I damtävlingen Nordea Women’s Match mötte Team Wings med Anna Östling vid rodret tufft motstånd men lyckades ändå vinna samtliga race fram till finalseglingarna. Där ställdes man mot Renee Groeneveld och hennes holländska besättning. En besättning har sju deltaganden i OS i bagaget varav tre medaljer. Men det stoppade inte Östling och Team Wings.

Efter ett nyligen erövrat VM-silver vann man nu första finalseglingen, förlorade den andra, men kom tillbaka storstilat i den tredje och tog så hem hela tävlingen. Detta trots att rorsmannen Anna Östling drogs med ett skadat knä.

– En fantastisk vecka är över, jag är så stolt och glad över känslan i teamet och hur vi hjälpt varandra fram till både ett VM-silver och vinsten här på Marstrand, säger Östling.

Glada miner hos såväl seglare som åskådare.

Framgång även på herrsidan

Men även i herrklassen skördades det medaljer.

Efter vinsten i år blev Björn Hansen med besättning den meste vinnaren i GKSS Match Cup Swedens historia med totalt sju segrar. Men det var inte bara att sätta segel och segla in i mål.

I finalen ställdes vinnarna mot den amerikanska världsettan Chris Poole. Seglingarna här var jämna men precis som i damklassen slutade det svenska laget på topp med två segrar mot en.

Folkfest på kajen

Tävlingarna drog storpublik som bjöds på segling i världsklass på vattnet utanför Marstrand.

– Det är en stor folkfest och jag är så otroligt nöjd med dagen. Allt var perfekt säger Mattias Rahm, projektledare för tävlingarna i Marstrand.