Svanevit nominerad till prestigepris – lägg din röst här

Hyllad på hemmaplan och nu även internationellt. Princess Svanevit drar ögonen till sig var hon än far och förekommer. Nu är hon nominerad till den prestigefyllda utmärkelsen ”Restoration of the Year” som årligen delas ut av Classic Boat Magazine.

Princess_Svanevit-akterifran
Princess Svanevit räddades från en säker död i södra England och är nu renoverad till toppskick.

Restaureringen av Princess Svanevit är en omtalad sådan, inte minst av oss på Hamnen. Och detta med all rätt, en renovering av denna kaliber är svår att hitta. När den nu nomineras som en av de bästa restaureringarna av klassiska jakter över 40 fot lär såväl ägare som de ideella krafterna på Stockholms båtsnickeri känna en oerhörd stolthet.

Ej heller sparas det på superlativen i motiveringen:

”Hon är den längsta 12-M av dem alla och Sveriges favoritjakt. Välkänd för brittiska läsare för de år hon tillbringade (noga) inplastad av ägaren Harry Hyams, då under namnet Barinquilla. Hennes restaurering i Sverige, vid Stockholms Båtsnickeri AB, lämnade inget åt slumpen. Hennes unika originalinteriör är ännu inte helt återställd, men hon har varit ute och seglat sedan hennes restaurering.”

Läs även:
Princess Svanevit – världens längsta 12mR rustas till topp
Princess Svanevit – första bilderna under segel

Ett prestigefyllt pris

Bakom priset står alltså Classic Boat Magazine, en av de största publikationerna när det gäller just klassiska båtar. Ett magasin som är känt för att uppmärksamma hantverk och restaureringar men också design och seglingsprestationer i den klassiska båtvärlden.

Kategorierna i Classic Boat Awards täcker ett brett spektrum inom klassisk båtbyggnad och segling. De inkluderar priser för bästa nybyggnad, bästa restaurering och specialpriser för individuell hantverksskicklighet. Dessa kategorier kan omfatta allt från små jollar till stora yachter, och de täcker både amatörers prestationer och professionella projekt.

Vinnarna väljs ofta genom en kombination av domarbedömning och röstning från allmänheten, vilket gör det till en community-driven händelse. De som nomineras och vinner i dessa kategorier är ofta exempel på exceptionellt hantverk och engagemang för bevarande och fortsättning av traditionella båtbyggnadstekniker.

Tycker du Princess Svanevit förtjänar priset? Då kan du gå in och rösta på henne här!