Sporthoj och Harley i vattenskoterform

Många av oss båtägare i seniorklassen har ju ett tudelat synsätt på vattenskotrar. Den gamla gubben i mig säger ”oväsen, slynglar och marodörer” medan den nyfikne teknikintresserade båtkillen i mig vill testa och veta mera om dessa fartmonster. Mina tankar har nu resulterat två skojiga koncept med inspiration från sporthoj och Harleys.

Om vi lämnar den politiska och lagstiftande delen därhän denna gång, så har jag som estet konstaterat att alla oavsett märke går mot ”stealth”- eller Lambhorginistilen. Men vassa vinklar och ytor samt en grafisk stil som verkar tänkt att enbart attrahera unga crossförare förstärker de flestas uppfattning att det är en leksak. Punkt.

Utbudet av stilar och färger på jetskis är tyvärr lika fantasifullt som en revisorsgarderob och lika unikt som asfalt.

Jag tänkte skoja till det här med två koncept på temat. Totalt opraktiska visst, men ibland måste man leka för att vinkla om tankemönster. För övrigt är det för lite sånt i båtbranchen kan jag tycka.

Ett tips till båtbranschen är att göra som bilbranschen – go crazy och visa roliga koncept som kan kokas ner till något produktionsvänligt. Eller gör det bara för att generera PR/press och boosta varumärket.

Min första skiss är inspirerad av sporthojen och tänkt att se lite ut som en blandning av sporthoj och jetski. Jag kallade den för WetCati av nån anledning.

Den andra är en variant på den populära ”bobberstilen” och en lek med hur en custombike kunde te sig för de som gillar oldschool-stilen och har skägg och kätting till plånboken;-).

Vilken gillar du? Har de att göra på marknaden? Tyck gärna till i kommentarsfältet. 

Ses snart igen/Bosse Z