Snart har världens största kryssningsfartyg sin jungfrufärd

Båt är inte ordet. Ej heller flytande palats. När det gäller Royal Caribbeans ”Icon of the Seas”, som blir världens största kryssningsfartyg, så handlar det mer om en flytande stadsdel med åtta så kallade ”kvarter”. Jungfrufärd i januari 2024.

Icon-of-the-Seas-inledningsbild
Båt är inte ordet. Ej heller flytande palats. Icon of the Seas är ännu mer än så.

Vattenparker, världens största flytande pool, tivoli, biografer, idrottshallar, diskotek, teater… – listan med allt som erbjuds ombord på Royal Caribbeans nya fartyg ”Icon of the Seas” verkar aldrig ta slut. Allt uppdelat på åtta så kallade kvarter där Central Park, Chill Island, Surfside, Suite Neighborhood och The Hideaway är några exempel.

Se också:
Här seglar världens största kryssningsfartyg – Icon of the Seas – ut på Östersjön
Sprillans nytt kryssningsfartyg kan komma att skrotas

Icon kommer också att vara rederiets första fartyg med bränslecellsteknik och det ska drivas av flytande så kallad naturgas (LNG) som ett led i arbetet med att minimera utsläppen.

Tillsammans med andra beprövade tillämpningar, såsom landströmsanslutning och system för återvinning av spillvärme, ska det nya fartyget minska sina utsläpp mot kryssningsrederiets föregångare.

Äventyrligt, intressant och spännande. Eller bara osmakligt. Åsikterna om det nya jättefartyget går isär.

 

Se videon som visar det mesta av det bästa av fartyget.

PRESSRELEASEN I SIN HELHET:

Royal Caribbean börjar med att belysa vad som väntar med en första presentation av de åtta kvarteren ombord, inklusive fem helt nya äventyr och tre återkommande favoriter. Alla kvarteren är en destination i sig, fyllda med en rad upplevelser, liveunderhållning och möjligheter att äta och ta en drink, så alla kan skapa nya minnen varje dag.

Kvarter Thrill Island

Här kan resenärer testa sina gränser, uppnå nya höjder och nå topphastigheter i spänningens centrum. Denna ö av äventyr är hem till höjdpunkter som Category 6, den största vattenparken till havs, med sex rekordstora vattenrutschkanor: Bland annat Pressure Drop som med sin 66-graders lutning är branschens första öppna rutschkana med fritt fall, den 14 meter höga Frightening Bolt och den högsta vattenrutschkanan med fallucka till havs; Storm Surge och Hurricane Hunter, den första familjeflotte-ruschkanan med fyra åkare per flotte; och Storm Chasers, kryssningsrederiets första mattracing duo. Att leva på gränsen får en ny mening med Crown’s Edge. Delvis skywalk, dels rep bana och dels bergochdalbana, kulminerar i ett överraskande, chockerande ögonblick när resenärer svingas 41 meter över havet.

Kvarter Chill Island

Bland de sju poolerna ombord, är fyra av dem belägna på detta paradisdäck. Det finns en pool för alla humör, alla med fantastisk havsutsikt: Den vibrerande Swim & Tonic, den första swim-up baren till havs; Royal Bay Pool och den största poolen till havs; Cloud 17, en relaxavdelning för enbart vuxna; och den fridfulla, infinitypoolen Cove Pool. Dessutom återkommer The Lime & Coconut på fyra platser, inklusive Royal Caribbeans första frozen cocktailbar.

Kvarter Surfside

Introducerar ett kvarter framtaget för småbarnsfamiljer från början till slut, där vuxna och barn upp till sex år, kommer att vilja leka hela dagen. Föräldrar kan njuta av den oändliga utsikten vid Water’s Edge pool, samtidigt som de håller ett öga på barnen vid Splashaway Bay och Baby Bay. Bara några steg ifrån finns matställen, lounger, barer, signaturkarusellen, en spelarkad, Adventure Ocean, och Social020 för tonåringar.

Kvarter – The Hideaway

Undangömt och 41 meter över havet hittar du en kombination av sköna vibbar från strandklubbsscener från hela världen och den oavbrutna havsutsikten som bara en kryssning kan erbjuda. Den första upphängda infinitypoolen till havs är i centrum för allt, omgiven av en solterrass med flera nivåer med bubbelpooler, en mängd olika sittplatser och en tillhörande bar.

Kvarter – AquaDome

Högst upp på Icon, finns en transformerande plats olik alla andra. I en lugn oas på dagen kan gästerna njuta av havsutsikten och ett imponerande vattenfall medan de avnjuter mat och dryck. Under natten förvandlas AquaDome till en livlig plats perfekt för en utekväll, komplett med restauranger, barer och kryssningsrederiets marquee aquashows, vattenshow, i fartygets AquaTheater. Signaturnöjesarenan tar artisteri och banbrytande teknik till nya höjder, med en förvandlande pool, fyra robotarmar, toppmodern projicering och mer.

Kvarter – Royal Promenade

Nu med den första havsutsikten från golv till tak, samt mer än 15 restauranger, kaféer, barer och lounger; en frodigare och livligare Central Park erbjuder nu ännu fler möjligheter till mat, dryck och underhållning; och den största Suite Neighborhood bestående av tre lyxdäck, med soldäck på flera nivåer – The Grove – som har en privat pool, bubbelpool och restaurang, och Coastal Kitchen på två våningar. Flera återkommande favoriter inkluderar upplevelser som en uppdaterad minigolf på Lost Dunes, bergsklättring på Adrenaline Peak, och Absolute Zero, Royal Caribbeans största is arena tillsammans med matställen som Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar på Royal Promenade och Izumi, den asieninspirerade restaurangen i Central Park.

Mycket för alla

Med 28 olika sätt att bo på, är även hytterna genomtänkt designade för alla typer av semesterfirare. Det är ”kom en, kom alla” med fler valmöjligheter, havsutsikt och rum. En ny layout designade för familjer på tre, fyra, fem och fler medlemmar, som Family Infinite Balcony och Surfside Family Suite med sovalkover för barn en bit bort från de vuxna – och three-story Ultimate Family Townhouse, komplett med eget vitt staket och brevlåda. När det kommer till utsikt, är en av det bästa vyerna från varumärkets första Sunset Corner Suites och Panoramic Ocean Views från AquaDome.

Minimerar utsläppen

Debuten av Icon Class kommer också att markera de första och även nästa steg i Royal Caribbeans resa mot en framtid med ren energi. Icon kommer att vara kryssningsrederiets första fartyg med bränslecellsteknik och drivs av flytande naturgas (LNG), det renaste brinnande marina bränslet.

Tillsammans med andra beprövade tillämpningar, såsom landströmsanslutning och system för återvinning av spillvärme, kommer det nya fartyget att bli kryssningsrederiets mest hållbara hittills.

Den djärva, nya standarden för semester sträcker sig även till hemmet för dem som är hjärtat av Icon – besättningen. Utrymmen där de bor och arbetar har omarbetats med mer intuitiv design, bekvämligheter, rum och aktiviteter, inklusive en ny, patenterad hytt skapad av besättningen för besättningen.

Håller till i Karibien

Icon kommer att segla året runt, sjunätters semestrar i östra och västra Karibien från Miami. Varje kryssning kommer att besöka Royal Caribbeans högt rankade privata ö, Perfect Day at CocoCay, The Bahamas, där äventyrare kan skapa sin perfekta semesterdag. Där det finns allt från avkoppling till spänning, från Thrill Waterpark’s 13 vattenruschbanor, inklusive den högsta i Nordamerika; till Coco Beach Club, med de första flytande cabanas på Bahamas; och Up, Up & Away, ett heliumballongs äventyr.

Fristad för vuxna

När Icon anländer kommer kryssningsrederiet att premiär öppna öns oas endast för vuxna, Hideaway Beach, som har en vidsträckt pool, privata badhytter med pooler och oöverträffad utsikt över havet. Resenärer kommer också att besöka karibiska pärlor som Cozumel, Mexiko; Philipsburg, St Maarten; och Roatan, Honduras på sin kryssning.