Snart kan man hyra världens coolaste elbåt i Stockholm

Den som vill köra den foilande elbåten Candela C-8 redan i sommar har egentligen bara ett val. Att hyra den via en båtuthyrningsfirma. Se inslaget.

Även om du har bestämt dig för att punga upp över fyra miljoner för en Candela C-8 så är det inte mycket till hjälp om du vill köra den redan i sommar.

Se också:
Candela C-8 – sköna besked efter första provkörningen
Elbåten Candela C-8 för fyra miljoner – säljer som smör

Därtill är leveranstiden allt för lång. Nu finns dock en annan lösning för alla som har bråttom och som är sugna på att se vad denna foilande elbåt går för. Detta sedan Agapi Boat Club, med säte på Biskopsudden i Stockholm, tar in båten i sin flotta av båtar för uthyrning.

Skit i vårrustningen

Att hyra båt istället för att köpa är för övrigt en starkt växande trend liksom olika former av båtpooler som etablerar sig runt om i landet. Skipperi och Nautilus är två bra exempel men det finns förstås fler. Fördelarna är uppenbara då det i praktiken innebär att man betalar en peng för användandet – och bara det.

Resten – vårrustning, service, förvaring, underhåll samt alla andra mödor som kommer med båtägande kan man ta ett spralligt språng över.