Smögen Poker Run 2015 – the movie

Smogen Poker Run movieSmögen Poker Run har blixtsnabbt seglat upp som en av de mest populära evenemangen för de som gillar putsade motorrum, V8-muller och vidöppna spjäll över ett upprört hav. Här är videon från sommarens upplaga.

På en given signal den 8 augusti öppnade några av landets allra mest spektakulära muskelbåtar spjällen på vid gavel.

För då gick starten på Smögen Poker Run som på kort tid har blivit ett av de allra mest populära evenemangen för de som gillar skinande motorrum, evighetslånga fördäck och sången från välstämda V8:or.

Bland de 70 ekipagen noterades bland andra Pokerflottans riktiga värsting i form av Øystein Tenolds Nor-Tech 3600 Super Cat som har Dubbla Mercruiser 1350 och en toppfart på mer än 150 knop.

I spetsen för evenemanget går Christian Öster som nu arrangerade detta evenemang för andra gången och som är mån om att det ska produceras en film med spektakulära fartbilder.

Smögen Poker Run har, som namnet antyder, start och mål på Smögen. Däremellan är det delstopp på Käringön, Marstrand (lunch) och Bohus Malmön.

I övrigt är upplägget detsamma som i alla Poker Run-arrangemang världen över. Man drar ett spelkort vid varje delstopp och spelar ut sin pokerhand under festliga former under en middag på kvällen.

Se också videon från Smögen Poker Run 2014!