Smögen Poker Run – video från fartfesten

Smogen poker runÖppna spjäll, mäktigt V8-muller och en rejäl folkfest. Här kommer en helikoptervideo där man får se hur folkfyllda högfartsbåtar presterar i hög sjö.

Känslan är mäktig när tusen och åter tusen hästkrafter släpps fria på en och samma gång och när några av landets mäktigaste muskelbåtar galopperar iväg över havet.

Det vet alla som har haft förmånen att beskåda Poker Run på nära håll. En tillställning som arrangeras på många platser runt om i landet och världen. Men som ändå har samma grundidé. Att deltagarna ska få visa upp sina stolta ekipage och att de (och omgivningen) ska få frossa i motormuller.

Förra året arrangerades Smögen Poker Run för första gången och blev succé direkt. Initiativtagare var Christian Öster som inte bara lyckades locka hela 50 mäktiga ekipage till start. Utan som också tvingades säga nej till ytterligare ett 20-tal muskelbåtsägare som ville delta.

– Eftersom det var första gången så ville jag ta det säkra före det osäkra och hålla deltagarantalet på en måttlig nivå. Men nästa år, den 8 augusti, kommer jag att låta 100 ekipage vara med, säger Christian.

Vi som inte hade möjlighet att beskåda spektaklet på plats kan i alla fall njuta av 50 muskelbåtars vilda galopp över havet från en helikopter i videon här intill.

Bansträckningen: Smögen (start), Käringön, Lysekil, Bohus-Malmön, Smögen (mål).

Mer info: www.smogenpokerrun.com.