Skippos Gotland Runt tog slut i kuling vid Svenska Högarna

Äventyret för Skippos egna besättning i Gotland Runt fick ett abrupt slut i vindar på 18 m/s.

Det var strax efter rundningen av Svenska Högarna som ett läckage, fallerande elektronik och en trasig vinsch blev för mycket för Skippos hårt kämpande besättning. Sjösjuka hjälpte inte till men det var knappast det som hindrade det annars väldigt hugade gänget ombord.

Nyttiga lärdomar

Där och då tog man det gemensamma beslutet att bryta tävlingen för den här gången. Besvikna förstås men med mängder av erfarenheter rikare.

”Omöjligt uppdrag”

Men racet för Skippos och Svenska Sjös besättning började långt innan startskottet. Man gav sig på vad många sa var omöjligt – att på kort tid organisera renovering av en båt som dömts ut som skrot. Därtill såg större delen av besättningen fram emot sitt första Gotland Runt och till och med sin första havskappsegling.

Felsökning kommer i videoform

Båten var en av de minsta i fältet, en Elan 310, vilket vi på Skippo ser som en perfekt båt för både familjesegling och havskappsegling. Men såklart kan det också vara mer utmanande att havskappsegla i hårt väder i en liten båt.

Nu höll inte båten Ground Breaker hela vägen och vi kommer inom kort beskriva vad som gick sönder ombord och hur man kan undvika att det händer.

Se inslaget!