Skipperi erbjuder gratis båtutbildning: ”Filar ner tröskeln”

Det bästa med båtlivet är dess frihet. Men under frihet kommer ansvar. En del i detta är att utbilda sig för att bli den bästa båtmänniskan man själv kan bli. I en ny satsning gör båtdelningstjänsten Skipperi därför sin utbildningsplattform fri för vem som helst att använda.

För endast en bråkdel av vad ett vanligt abonnemang kostar kan man nu ta del av Skipperis båtflotta.

Över två miljoner svenskar vistas i en fritidsbåt årligen. En siffra som båtdelningstjänsten Skipperi hoppas kunna få upp avsevärt genom att sänka tröskeln för att ta steget in i båtlivet. Som betalande prenumerant på tjänsten har du sedan tidigare förutom båtflottan också kunnat ta del av en utbildningsplattform som lär ut grunderna inom båtlivet. En utbildningsplattform som nu släpps fri för vem som helst att använda.

– Vi finns till för att göra båtlivet tillgängligt för fler. Vi ser att ovana och osäkerhet är två stora trösklar för många som vill ta steget, man tror att båtlivet är krångligt och ouppnåeligt. Genom att ta bort kostnaden för utbildningen filar vi ner den tröskeln vilket i slutändan förhoppningsvis leder till att fler får möjligheten att upptäcka och njuta av båtlivet, skriver Axel Nordman, vd för Skipperi i ett pressmeddelande.

Utbildningen är helt onlinebaserad och består av fler än 30 lektioner om allt från navigation och väjningsregler till båthantering. Efter kursen får samtliga deltagare chans att visa prov på sina nyvunna kunskaper i ett teoretiskt prov.

Läs även:
Krönika: Livsfarliga båtförare – dags för en lektion!
Analys: är du båtmänniska eller bara båtägare?

Kan ge fler kvinnor självförtroendet att kasta loss

Av dessa tidigare nämnda två miljoner svenskar är lejonparten män. Men med en utbildning hoppas Skipperi kunna inspirera och göra allt fler kvinnor redo att kasta loss.

– Vi träffar varje år jättemånga människor som vill komma i gång med båtlivet och här ser vi ofta en stor skillnad. Även om kunskapsnivån och erfarenheten är densamma så undervärderar många kvinnor sig själva. De vill därför gärna ta en utbildning först.