Sjösättning – han byggde sin drömbåt av egen skog

I januari 2016 kapade han det första trädet. Nu – sju år senare – är det dags för sjösättning och en första provsegling. Se videon!

Steve_batbygge_fran grunden
I januari 2016 kapade han det första trädet. Nu, nästan sju år senare, är det dags för sjösättning och en första provsegling. Se videon!

Båtbyggare finns det gott om. Drömmare likaså men då och då dyker det upp någon som är något alldeles extra. Som Steve Denette till exempel. En man med noll och intet av vare sig kunskap eller erfarenhet. Men som likväl gav sig fanken på att bygga sin egen jorden-runt seglare.

Och som han gjorde det. Det som växer fram i under presenningen i Granby, Massachusetts, USA är alltså en 38 fots gaffelriggad 38-fots träbåt. En båt som prepareras för seglatser och långa vistelser till havs runt hela jorden.

Första provturen

Ingen ska heller säga att Steve Denette valde den enkla vägen. Speciellt inte som han har byggt båten från grunden – bokstavligt talat. I januari 2016 kapade han det första trädet och vi kommer in i handlingen när det är dags för sjösättning och en första provtur närmare sju år senare.

Båtnovisen Steve Denette byggde sin egen båt från grunden. 

Med detta börjar nästa stora utmaning i detta projekt – att lära sig segla. Planen är att ägna de kommande året på hem kaplan med små turer i närområdet för att lära känna sin båt.

Men bara för att till slut kasta loss och ge sig ut på en seglats runt jorden.

Se videon!

Se också:
Hemmabyggare gjuter sin egen blyköl på 4 500 kilo
Acorn to Arabella – historien om ett otroligt båtbygge