Acorn to Arabella – historien om ett otroligt båtbygge

En video om att fånga ett tillfälle, komma till skott, bygga ett lag samt att bygga en båt. Men kanske framför allt om att förverkliga en dröm. Häng med!

Acorn_to_Arabella_trabatsbygge
38-fotaren Acorn to Arabella byggs från grunden från egen skog till färdig båt.

Som så ofta så började även detta med en dröm. En dröm som växte till en plan som till slut skulle bli verklighet. När vi hoppar in i handlingen har vi kommit till det sjätte året och det 200:e avsnittet. Det är dags att stanna till, blicka tillbaks och sammanfatta.

Fler duktiga båtbyggare på Hamnen:
Sk30:an Jolly – renoverad och räddad från brasan
Leo renoverar en 109 år gammal skuta
Kostern Lovisa – renoverad, havererad och återuppstånden
Hemmabyggd Riva klar för sjösättning!

Och ja, det har varit en makalös resa från det att de första träden fälldes fram till att Acorn to Arabella nu är redo för den sista delsträckan innan sjösättning. Föga anade Steve och Alix, som vid byggstarten var noviser, att projektet med tiden skulle växa till ett heltidsjobb för en handfull väl utvalda medarbetare.

Laddar för de stora haven

Det som växer fram i under presenningen i Granby, Massachusetts, USA är alltså en 38 fots gaffelriggad 38-fots träbåt. En båt som prepareras för seglatser och långa vistelser till havs runt hela jorden. Men denna story handlar lika mycket om kamratskap, om konsten att passa på när tillfälle ges och om att välja sin väg i livet med omsorg. Allt väl dokumenterat på Youtube-kanalen Acorn To Arabella.

38-fotaren Acorn to Arabella byggs från grunden från egen skog till färdig båt.

Mäktig återblick

Här är en åteblick och en hyllning till alla dedikerade medarbetare som har gjord den första delen av resan, båtbyggeriet, möjlig.

Se videon!