Självförsörjande flytande villa med oslagbar mysfaktor

En komfortabelt flytande boende samt en uppvisning i hur man maximerar utrymmet med snitsiga lösningar och finesser. Så kan villa Bora Boréal mitt i den kanadensiska vildmarken sammanfattas.

Flytande_villa_Kanada
Nej, man måste inte göra avkall på komforten om man bor i ett flytande hus. Tvärt om!

De sitter inte i sjön, men bra nära, i sitt flytande boende. Ett hem som inte bara är förvånansvärt rymligt utan som också bjuder en svårslagen närhet till naturen. Inte minst tack vare de öppningsbara väggarna som gör att vardagsrummet flyter ihop med världen utanför som som en enda sömlös enhet.

Fler fantastiska boenden på sjön:
Sjönära – flytande villa för 220 miljoner kronor
Husbåten Pax – från liten skorv till fullfjädrat boende
17 år på en ö byggd av återvunnet material
Tema havsnära boende – husbåt, bastuflotte eller både och?

Mest imponerar dock den långa raden av lösningar och finesser som maximerar utrymmet, släpper in ljus och som ger en svårslagen mysfaktor. Vad säges till exempel om att separera delar av våningsplanet med galler istället för traditionellt golv? Eller att på ett smått genialt sätt gömma undan stegen i som leder upp till sovloftet i en lucka.

Nej, man måste inte göra avkall på komforten om man bor i ett flytande hus. Tvärt om!

Så fortsätter det med små och stora grepp för att göra ett redan rymligt boende ännu rymligare. För den som sedan oroar sig vad som händer under den kanadensiska vintern när isen lägger sig så finns det en lösning för det med.

Helt självförsörjande

Sist men inte minst är Bora Boréal, som huset heter, självförsörjande med två 250 W solpaneler som laddar sex batterier. Gråvatten samlas upp i tankar och i våtrummet finns en torrtoalett som inte behöver vara ansluten till ett avlopp. Vardagsrummet har modulära soffor som kan förvandlas till gästsängar för att nämna ytterligare en av många platsbesparande lösningar.

Mitt i Kanadas vildmark

Häng med när Exploring Alternatives besöker Bora Boréal på en liten sjö mitt ute i Kanadas vildmark.