Silver Eagle BRX – nyheten är fri från plast

När flera tillverkare lägger till plast på sina aluminiumbåtar för att öka finishen så går nu Silver, som införde konceptet, åt motsatt håll och lanserar två nya båtar helt i aluminium.

 

Det verkar inte finnas någon hejd på tillväxt och popularitet för båtar byggda i aluminium. Många traditionella tillverkare av plastbåtar har känt behovet att utöka sitt utbud med aluminum och har sålt bra trots att de hakat på trenden väldigt sent. 

Se när vi testar:
Yamarin Cross 75 BR
Nordkapp Ranger
Buster Magnum E
Silver Eagle 640 BR 
Husky R6

Silver var den första stora tillverkaren att förena aluminium och plast för att ge en mjukare interiör och de höll sig länge till det konceptet. 

Men även de känner uppenbarligen av det stora intresset för båtar helt i aluminium och breddar nu sitt sortiment med två båtar som förutom ett par detaljer vid instrumentpanelen är byggda helt i aluminium. Det handlar alltså inte om att de lämnar sitt koncept, bara en komplettering.

Pressreleasen:
”Inför säsongen 2017 lanserar Silver två båtar helt i aluminium: Silver Shark BRX och Silver Eagle BRX.

Genom att fullborda modellprogrammet med X-modellerna, svarar Silver speciellt på exportmarknadens ständigt ökande efterfrågan av aluminiumbåtar. De nya X-modellerna lanseras vid sidan om de befintliga AluFibreTM -modellerna, och ger på så sätt konsumenten större valmöjlighet än tidigare.

Allmänheten får i februari 2017 på Helsingfors båtmässa ta del av två nya varianter av Silvers modellfavoriter Shark BR och Eagle BR.

Förutom att nyheterna har mjukt gående, vridstyva aluminiumskrov så har de även en interiör i helaluminium.

Innersidorna, durken, förvaringslådorna och akterns sittplatser är alla tillverkade av hållbart marinaluminium.

Utöver det har nya BRX-modellerna utrustats med rejäla 30 mm tjocka aluminiumräcken. Av ergonomiska skäl är styrpulpeterna delvis utav glasfiber.

Gemensamma karakteristiska drag för BRX-modellerna är en upphöjd främre durk, en fast mittbänk i aktern och två bänkar av aluminium som tillsammans med akterbänken bildar en bred enhetlig yta i aktern.

Under den upphöjda durken i fören finns ett stort förvaringsutrymme för t ex fiskeutrustning eller annan utrymmeskrävande packning. Den tvådelade dörren mellan pulpeterna ingår som standard.”

Silvers BRX-modeller har främst designats för båtåkare som värderar mångsidighet, hållbarhet och lättskötthet. Aluminiumdurken gör båtarna bekymmersfria och ytterst stryktåliga, vilket uppskattas av såväl fritidsfiskare som förbindelsebåtsanvändare och båtåkare som uppskattar en praktisk båt. Prestandan är god och båten går tyst.