Seapilot 2Star: Hamnen.se sänder live

Watski2PuffPå onsdag vid lunch går starten för SeaPilot2Star, kappseglingen som ökar rekordartat i popularitet. Hamnen.se laddar för en livesändning från starterna samt löpande rapporter från händelserna ombord på de deltagande båtarna.

När den första starten går i övermorgon på onsdagen den 28 maj klockan 13.00 ligger Hamnen.se redan ute i livesändning sedan en kvart med försnack och expertkommentarer. I livestudion i Oxelösund finns förutom Hamnen.se’s reporter Claes Olivecrona även expertkommentatorn Niklas Qvarnström, som till varadags bloggar på tangosailing.nu och som är en av landets ledande experter på shorthanded segling i allmänhet och SeaPilot2Star i synnerhet.

Start i Oxelösund
De deltagande båtarna har max två personer i besättningen och banan sträcker sig från starten i Oxelösund via Landsort, Visby, Västervik, Knolls grund, Blå Jungfrun, Oskarshamn, Blå Jungfrun, Gustav Dahléns fyr och till målet i Oxelösund.

I år beräknas över 120 båtar komma till start vilket är nytt rekord och ett tydligt tecken på att intresset för shorthanded-segling är på ivrig uppgång. Att rapportera från havskappsegling för att möta detta växande intresse är som bekant en stor utmaning. För att möta suget från följarna satsar Hamnen.se på livesändning i kombination med löpande ombord-rapporter från seglarna själva, samt expertanalyser av händelserna till havs.

RefanutBild
Refanut på 63 ton var förra årets vinnare.

Förutom livesändning från starterna så har fyra deltagare med olika förutsättningar (från proffs till nybörjare) tagit på sig uppgiften att löpande komma med videorapporter från racet. Surfa in på Hamnen.se och se adrenalinstinna seglare som gör allt för att krama den sista tiondels knopen ur sina ekipage. Eller för att bara ta sig fram på havet. Dygnet runt.

Behöver din hjälp
För att få en så fyllig och heltäckande rapportering som möjligt hoppas Hamnen.se nu på att så många deltagare som möjligt ska bidra till rapporteringen. Vi vill se snygga solnedgångar, rundningar, luffningar, broachar, spinnakrar som är vackert vindfyllda och spinnakrar som trålar efter båtar och som virar in sig i kölar. 

Dessutom har deltagarna chans att vinna fina priser om man filmar en riktigt snygg nedtagning av spinnakern och på så sätt deltar i tävlingen ”Get rid of”. Den som fångar den effektivaste nedtagningen på film vinner. Mer om det nedan.

Här nedan kan man också se hur befriande enkelt det är att själv lägga upp sina filmsekvenser på Hamnen.se och på så sätt bidra till att rapporteringen från SeaPilot2Star blir ännu mer fyllig.

Besök Playkanalen för SeaPilot2Star