F1-stjärnorna testar sitt sjömanskap i race med jetbåtar

Det är svårt att hålla sig borta från vattnet även för motorsportens främsta stjärnor. Inför helgens Grand Prix i Miami fick förarna Daniel Ricciardo och Yuki Tsunoda testa sina förarkunskaper i ett nytt element. 

Yuki-Tunoda-Daniel-Ricciardo-mini-jet-boat
Formel 1-förare får en spännande inblick i så kallad jetboat-racing.

Mannen med det stora leendet, Daniel Ricciardo, och föraren med det heta temperamentet Yuki Tsunoda fick i förra veckan chansen att ställas mot varandra i ett sjörace i så kallade Mini Jets. Ricciardo som sedan årets säsong inte längre har någon ordinarie förarplats bland stallen har nu gått in i en PR-roll hos det regerande laget RedBull. Yuki å andra sidan kör för systerlaget AlphaTauri.

I båtar som skulle kunna vara designade för barn ska de först ta sig så snabbt runt banan som möjlig på egen hand för att sätta den snabbaste tiden. Den förare, eller skeppare i detta fall, som varit snabbast runt får chansen att ta innervarvet när själva racet ska gå.

Ganska tidigt får vi intrycket av att Yuki Tsunoda kanske inte är den mest erfarna sjöfararen när han frågar var bromspedalen på båten sitter. Men ganska snabbt kommer han ändå in i tekniken och lyckas ta sig runt banan i vad med lite filmmagi bara kan beskrivas som ilfart.

Andra stolleprov på Hamnen:
Iskall wakeboarding i Jokkmokk – över och under ytan
Simrekord runt Storbritannien – utan att nudda land
RedBull Storm Chase – stollar söker stormar
America’s Cup – kapsejsade under första träningen
Äventyraren Igor tar småbåtar till extrema miljöer

Men först ut i kvalrundan var Daniel Ricciardo som skrattandes tar sig runt den utlagda banan. Väl tillbaka vid startbåten ger han sin motståndare några tips som han ganska snart ska ångra att han gett.