Saxdor 320 GTC – bereden väg för båtfolket!

En långsökt rubrik, kan tyckas, men det är just vägar, passager, stora ytor och mycket luft som är något av Saxdors adelsmärke. Spana in nya Saxdor 320 GTC!

En hyttbåt med hiskeliga 2 x 225 hk. Inget konstigt så långt då just hiskeligt passar in på väldigt många moderna hyttbåtar numera.

Se också:
Test Saxdor 200 – ungdomlig vinnare i vattensport!
Saxdor 320 – finsk futurism tar upp kampen mot Axopar!
Saxdor 320 GTO – finska viker ut sig
Saxdor 200 Sport – skoter och båt i ett!

Nej, det som utmärker Saxdors hyttbåt är snarare planlösningen och layouten samt det faktum att det känns luftigt var man än befinner sig och detta på grund av ett välkommet nytänk gällande just detta.

Två världar

Saxdor 320 GTC är ingenting mindre än ett mellanting mellan en walkaround- och en traditionell hyttbåt med en hytt som går ända ut till skrovsidorna men med traditionellt nedsänkta gångbord framför hytten.

 

Walkaround- och klassisk hyttbåt i ett och samma flytetyg.

Precis som i fallet med syskonbåtarna i modellflottan kan sedan friborden fällas ut och bli del av ett akterdäck stort som ett salsgolv.

Utanför boxen

Så fortsätter det med listiga lösningar och en sund portion nytänk som får Saxdor 320 GTC att kännas ovanligt rymlig.

Ljus, luft, rymd och fria passager är en tydlig prioritering.

Med 2 x 300 hk på akterspegeln kan man räkna med en toppfart på 55 knop baserat på systerbåten 320:GTO’s prestanda och med 2 x 225 hk kommer man ledigt upp i 45 knop.

Priset med det senare motoralternativet är från cirka 1 900 000 kr men utöver detta finns en lång lista med frestande tillbehör som gör att köparen riskerar att komma upp i en betydligt högre summa.