Saga 310

Foto: havna.com

Saga 310 – den nya generationen Saga
Saga 310, den andra modellen i den nya generationen Saga, har ett rent halvplanande skrov med en behaglig marschfart i hela registret upp till 20 knop. Saga 310 har en öppen planlösning i cockpit med rymlig durk.

Saga 310 är den andra modellen i Sagas nya båtgeneration

I och med lanseringen av Saga 310 har den andra modellen i Sagas nya serie blivit klar och den tredje är på väg. 2005 kom Saga 315 ut, och inom ett år kommer även Sagas nya flaggskepp Saga 385 att lanseras, vilken kommer att bli den största massproducerade båten från Saga hittills. Saga Boats säger att även Saga 385 kommer att bli en båt med bra driftsäkerhet, låga driftkostnader, där propeller och roder kommer att vara välskyddade och den kommer att vara mjuk och behaglig genom hela fartregistret i alla slags väder.

Saga 310 har en öppen planlösning i cockpit med rymlig durk, vilket är bra om man är många ombord.

Foto: havna.com
Sittgruppen i aktern är mycket rymlig och har upp till 10 sittplatser. Sittgruppen babord görs enkelt om till en rymlig solsäng. Även med solsängen utfälld är det gott om sittplatser med en öppen passage för i- och urstigning. Det välutrustade pentryt har gott om plats för att diska, även efter maträtter som kräver mycket utrustning. Det finns gott om lådor och skåp, vilket gör att man, enligt pressmeddelandet, får plats med den mesta.

Saga 310 är byggd för att kunna användas på kortare och längre turer med hela familjen. Förkabinen levereras med två alternativa lösningar; antingen med fast dubbelkoj eller med en rymlig v-koj. I centerkabinen finns en fast dubbelkoj. Har man fler familjemedlemmar eller gäster som man vill kunna erbjuda sovplats, kan även solsängen i aktern användas som koj. Kabinområdet har rikligt med förvaringsutrymme och det är så pass högt i tak att det går att stå upp. Det finns ett kombinerat toalett- och duschutrymme, även det med tillräcklig ståhöjd.

Förarplatsen är ergonomisk utformad med möjlighet till integrerad kartmarkör. De stora fönsterrutorna ger god sikt åt alla håll. Den dubbla passagerarstolen ger god utsikt även för passagerarna.

Hardtoppen över förarplatsen kan levereras med två alternativa lösningar: Fast tak med två stora skyports i glas eller öppningsbart tak i kapellduk. Båda lösningarna ger en öppen och luftig känsla.


Källa: Havna.com