Rundvandring ombord på kändisseglarnas nya trimaran

Väntan har varit lång för alla de som följt världens största seglingskanal på Youtube. Men nu är stunden äntligen kommen. I veckans avsnitt får alla tittare följa med på en halvtimmes lång rundvandring på trimaranen La Vagabonde III.

Följ med ombord på La Vagabonde III!

Många var chockade, och det med all rätt, när paret Riley Whitelum och Elayna Carausu sålde sin Outremer 45:a. Världens kanske mest kända seglarpar bytte två skrov mot tre och fick vara med och ta fram designen på sin alldeles egna Rapido 60. Men en pandemi och andra allehanda förseningar kom emellan.

Nu har de båda, tillsammans med sina två söner Lenny och Darwin, flyttat ombord, haft en premiärtur och gjort sig hemmastadda. Det är med andra ord dags för det stora delar av deras publik väntat på sedan beskedet om att det var dags för en uppgradering för lite drygt tre år sedan.

En rundvandring ombord.

Hybriddrivlina, watermaker och en gammal skinnsoffa

Här får vi se allt från layout till finesser, ta del av vilka anpassningar som gjorts och motivationen bakom. Man får en närmre titt på de två motorerna, den ena en elektrisk lina från Oceanvolt och den andra en trogen järngenua från Yanmar som redan nu behöver bytas efter att den fyllts med vatten under testseglingen.

Materialvalen ombord är något som Riley och Elayna har fått utstå en hel del hån för, men smaken är som baken och en del av interiören är återanvänd. Salongssoffan är exempelvis klädd i resterna av en gammal skinnsoffa de båda fått donerade till sig.

Men nog med detta, se klippet nedan och följ istället med ombord!