Formula 1 and high heels

Marit_Strmy_F1-forare
Marit Strømøy är framgångsrik artist och F1-förare med mål att vinna VM.

Marit_Strmy_F1-forareErik Stark är inte ensam om drömmen att vinna VM Formel 1. Norskan Marit Strømøy, framgångsrik sångerska och världens enda kvinnliga F1-förare, siktar lika högt. En filmare har följt henne under ett helt år och nu publiceras dokumentären ”Formula 1 and high heels” på NRK. Se den här.

Marit_vurpar

Marit Strømøy har kört Formel 1 i sedan 2007. Hennes största framsteg, men samtidigt största motgång, var säsongen 2011 under Grand Prix i Portugal. Hon var snabbast på tidsträningen och startade i pole position. Hon lyckades hålla ledningen i ett antal varv men efter en omstart vurpade hon dramatiskt. Klicka på bilden ovan och se hur det gick.

Marit har de senaste 15 åren livnärt sig på att sjunga och bland annat ställt upp i melodifestivalen 2005 och 2006. Men hennes främsta mål har hela tiden varit att bli världsmästare i Formel 1. Hon har tidigare plockat ett par femteplatser i Formel 1-cirkusen.

– Jag satsar inte hårt i den här sporten för att jag vill vara den enda kvinnan som slår igenom i en mansdominerad sport. Jag föddes in i den här världen och racerbåtar är mitt liv, säger Marit.

Fakta om Marit Strømøy:
Född: 1976
Yrke: F1 raceboatdriver and singer
Bor: I Sandefjord, Norway
Status: Förlovad
Övriga sporter: skiing, basketball, gym training
Intressen: music, skiing, fishing
Racingkarriär: 1989