Premiärminister döper Americas Cup-båt

I juli nästa år är det dags för det 32:a Americas Cup. Nya Zeeland som vunnit Cupen två gånger är numera utmanare. Premiärminister Helen Clark döpte nyligen Nya Zeelands andra båt, den som troligen kommer att segla i utmanarcupen Louis Vitton Cup.

New Zealand NZL -92 är det officiella namnet på den båt Nya Zeeländarna sätter sitt hopp till i kommande Americas Cup. Men innan det är dags för själva Cupen och striden om det som kallas världens äldsta (och fulaste) idrottstrofé ? The Auld Mug ? måste en utmanare koras. Det blir den som vinner Louis Vitton Cup som även den avgörs på vattnet utanför Valencia, Spanien.

Louis Vitton Cup seglas 16 april – 12 juni . Americas Cup mellan 23 juni och 7 juli.

över 800 personer var inbjudna till dopceremonin i Auckland där premiärminister Helen Clark svingade champagneflaskan.

Team New Zealands projektchef, Whitbread och Volvo Ocean Race-veteranen Grant Dalton sa enligt ett pressmeddelande att den nya båten sätter kursen för vart deras projekt är på väg.

 

  • Hårdvaran är på plats, nu är det upp till teamet att få allt att fungera på bästa sätt. Vi har inte så gott om tid. Fram till den 16 april måste vi jobba hårt för att göra det möjligt att vinna utmanarcupen och sedan Americas Cup, sa Grant Dalton.
  • I båten tror vi oss ha en potentiell vinnare. Nu är det upp till besättningen, designers och resten av teamet att ta fram den potentialen.