Passa på – fyndpriser när Finnmaster auktionerar ut lagret

finnmaster-auktion-bataktion-batdelar-reservdelar
Efter en stor vårrensning har Finnmaster beslutat sig för att auktionera ut överblivna reservdelar från de nyrensade lagerhyllorna.

Efter över 30 år i branschen börjar hyllorna på lagret bli fulla hos Finnmaster. Det finska varvet tog då ett knep från hemmet och gjorde en vårrensning av sina lager och förråd. Med mängder av delar som med all rätt bör komma till användning bestämde man sig för att anordna en auktion.

Skynda fynda brukar det kallas. Finska Finnmaster tömmer nu ut lager och förvaringsbodar inför sommaren med en jättelik auktion. Den 22 april ska tusentals föremål klubbas ut till vad man lovar är fyndpriser.

Såväl gamla som nya reservdelar som hittats under vårstädningen läggs ut för auktion i Kokkola där varvet har sitt stora lager.

Bland föremålen som ska säljas hittar man textiler och kapell, sprayhoods, kuddar; pulpeter och handtag, knapar, targabågar, badstegar; elektronik och teknik såsom radar, toaletter, pumpar, högtalare och värmare; interiörer i form av lister, lådor, bord; och mängder av andra reservdelar såsom ventiler, fenderhållare och gummilister.

Fynden är inte heller exklusiva till just Finnmaster. Under auktionen kommer även mängder av reservdelar till Huskys, och Grandezzas båtar att klubbas ut till högstbjudande.

För den som känner sig extra villig att spendera kommer även en Finnmaster S6 från 2022 att säljas genom auktionen, en båt som vi på Hamnen testat en tidigare årsupplaga av. Om den hittades gömd på en lagerhylla är dock ännu inte fastställt.

En annan spännande auktion i närtid

Nyligen klubbades en annan auktion innehållandes en spännande farkost. Även då gällde det en finsktillverkad båt(?) som var till salu – en så kallad hydrokopter.

Den udda annonsen väckte då stort intresse i såväl båt- som kvällspress men trots detta så såldes hydrokoptern Amphibian NE 3000 inte för mer än 68 000 kronor. Då hade hela 55 bud lagts. I det köpet ingick också kupévärme, fjädrade axlar och fjädrade stolar för bra åkkomfort. Men skulle något saknas kanske den nya ägaren kan hitta något från Finnmasters kommande auktion? Isåfall finns den att hitta här!