Fräck finsk hydrokopter såld på auktion för 68 000 kronor

Ibland händer det att Hamnen stöter på en säljesannons som är något alldeles extra – och som är värd att dela. Detta är ett sådant tillfälle.

Hydrokopter_inledningsbild
En väl fungerande om än sliten hydrokopter Amphibian NE 3000 med Ford V6:a såldes på auktion för 68 000 kronor efter en lång och intensiv budgivning.

Det blev en lång och segdragen kamp men efter 55 stycken lagda bud så fanns det till slut en vinnare. En vinnare som fick sträcka sig till 68 000 kronor innan övriga budgivare gav sig.

En hydrokopter, för effektiva transporter i skärgården när isen varken bär eller brister, ropades in för 68 000 kronor.

För pengarna fick han denna hydrokopter, närmare bestämt en Amphibian NE 3000 med en V6 Ford-motor vars främsta styrka är transporter i skärgården när isen varken bär eller brister. Hur snabbt det går beror helt och hållet på underlagen men i runda slängar handlar det om cirka 8 knop i vatten, 12 knop i tung blötsnö och även 50 knop på blank is.

Sliten, det må vara men god för 50 knop på isen.

I köpet ingick också ”kupévärme, fjädrade axlar och fjädrade stolar för bra åkkomfort”. Men också öglor och vajer för kranlyft samt dragstång för bogsering efter bil.

Hydrokopter med Rover V8:a

Hydrokopter i fråga är för övrigt av samma sort som en mycket uppmärksammad topprenoverad med hydrokopter med Rover V8-motor som Hamnen rapporterade om för 1,5 år sedan.

Se hela annonsen här.