Över Atlanten – ny säsong, mindre båt och tuffare upplägg

Over_Atlanten_4
Från vänster: Gurra Krantz, Ann Wilson, Loreen Talhaoui. Casper Jarnebrink, Linus Wahlgren, Kenneth Andersson och Erik Ekstrand.

Nygammal skeppare, ny besättning, mindre båt, tuffare upplägg och en mycket färgstark besättning. Det är vad som utlovas när en ny säsong av Över Atlanten drar igång.

Dansprofilen Ann Wilson, artisten Loreen Talhaoui, programledaren Erik Ekstrand, skådespelaren Linus Wahlgren och före detta fotbollsspelaren Kenneth Andersson. Det är laguppställningen när den nya säsongen av Över Atlanten drar igång på discovery+ och i Kanal 5 senare i år.

Gurra is back!

Dessutom får vi ett kärt återseende då den omtyckte och minst sagt rutinerade Gurra Krantz återigen tar över skepparrollen. I övrigt är det skralt med den samlade erfarenheten av segling ombord där Ann Wilson ”har seglat en del”, Linus Wahlgren har ”drömt om att få göra en långdistanssegling” och Casper Janebrink ”har seglat till Danmark”.

Se också:
Gurra Krantz – jag gillar egentligen inte segling
Säsong 1 – Över Atlanten bakom kulisserna
Säsong 3 – nya kändisar och ny skeppare har kastat loss
Över Atlanten 2 – bakom kulisserna med Gurra Krantz

Tuffare på alla sätt

– I år blir det segling ”på riktigt”, det vill säga allt ska skötas manuellt – inga elvinschar, inga rullfockar och vi har heller ingen kock ombord. Det finns också väldigt begränsat med diesel på båten vilket innebär att vi inte ska använda motorn i lätt vind. Det kommer helt enkelt bli tuffare, deltagarna kommer behöva vara väldigt närvarande och försöka bli ett med vad de ska göra. Jag tror det kommer gå bra, deras inställning är på topp, det verkar vara ett härligt gäng med hjärtat på rätta stället, säger Gurra Krantz.

Årets säsong av Över Atlanten blir den fjärde i ordningen och sänds senare i år, oklart ännu exakt när.