De är med i Över Atlanten: Rockikonen, Hollywoodfrun & skådisen

Deltagarna-i-Tv-programmet-Over-Atlanten-2023
Klart med ny besättning i TV-serien Över Atlanten. Övre raden: Gurra Krantz, Hans Fahlén, Anders Svensson, Mikkey Dee och Julia Dufvenius.

Klart med ny besättning i TV-serien Över Atlanten säsong 5, år 2023. Övre raden: Gurra Krantz, Hans Fahlén, Anders Svensson, Mikkey Dee och Julia Dufvenius.

Ett nytt kändisgäng har kastat loss från Gran Canaria för att segla till Karibien och Saint Martin och delta i säsong 5 av tv-programmet Över Atlanten. Maria Montazami och Nassim Al Fakir, Anders Svensson, Mikkey Dee, Hans Fahlén och Julia Dufvenius. Det är den nya besättningen som ska ledas av skeppare Gurra Krantz.

TV-serien Över Atlanten har som bekant seglat upp som en av Discovery+ allra mest populära serier. Fattas bara då det är upplagt för dramatik med sex folkkära kändisar som kan sin sak i underhållningsbranschen. Men som är fullkomliga noviser när det gäller segling.

Artiklar från tidigare säsonger:
Mindre båt och tuffare upplägg
Nya kändisar och ny skeppare har kastat loss Över Atlanten
Över Atlanten – bakom kulisserna
Kändisseglingen – bakom kulisserna med Gurra Krantz
Gurra Krantz: “Jag gillar egentligen inte segling!”

I den nya säsongen kastar skeppare Gurra Krantz loss med fotbollsmittfältaren Anders Svensson, 46, trummisen Mikkey Dee, 59, artisten Nassim Al Fakir, 45, skådespelerskan Julia Dufvenius, 47, programledaren Hans Fahlén, 58 samt Maria Montazami, 57.

Äventyr på riktigt

Hur detta kommer att gå vet vi förstås inte, vilket också är hela poängen. Detta är ett äventyr utan skyddsnät (läs följebåt) där ingenting är tillrättalagt. Eller som Gurra Krantz hart sagt i ett tidigare samtal med Hamnen:

– Vi har inget manus. Allt var äkta från början till slut, vilket också var ett krav från min sida redan från början. Ingen ska behöva spela teater. Kamerorna rullar och klippning och redigering hålls till ett minimum.

Åter till större och bekvämare båt

Såhär sa Gurra Krantz precis innan han klev ombord och kastade loss inför inspelningen av säsong 5:

– Det är fantastiskt att vi nu startar femte säsongen av Över Atlanten! Ny båttyp, något större igen och en beprövad Swanbåt på 70 fot, ca 21 m lång. Lite bekvämare kan en del tycka men den kräver ändå mycket segling och aktivitet av oss som är ombord. Det blir som vanligt svårt att säga vad som kommer att hända. Vädret och besättningen formar ju hur resan utvecklar sig. Mycket hänger på vår kända besättning och hur de tar sig an uppgiften att segla över Atlanten. Det är ju på riktigt och hur det än blir är det alltid en match mot havet och vädret. Havet brukar ha ett eget sätt att visa vem som bestämmer.

Över Atlanten säsong 4 som finns att se på Discovery nu var ett tufft äventyr på den minsta båten hittills – en ganska spartansk Swan 70.

Stora prövningar

Att denna seglats bjuder på många prövningar har vi kunnat se under tidigare säsonger. Bland annat har besättningarna drabbats av såväl mat-, vatten- som dieselbrist och nog har det gått hett till under många vaktpass på ett upprört hav.

Oförglömliga stunder

Men så har tidigare säsonger också bjudit på många oförglömliga stunder där Markoolios uppträdande i sittbrunnen en stilla natt på Atlanten bara är ett exempel. Vidare har en seglats Över Atlanten också förmågan att nöta ner eventuella fasader och avslöja människan bakom de kända namnen.

Efter fem dagar till havs får kändisarna Loreen, Kasper och Linus ta ett dopp under Över Atlanten säsong 4. En speciell upplevelse med fri horisont och ett par tusen meter djupt hav under fötterna.

Skänk från ovan

Speciellt dramatiskt blev det under den senaste säsongen då Dansprofilen Ann Wilson, artisten Loreen Talhaoui, programledaren Erik Ekstrand, skådespelaren Linus Wahlgren och före detta fotbollsspelaren Kenneth Andersson drogs med en båt som fallerade på mer än ett sätt och där ett skyfall till slut räddade besättningen från akut vattenbrist.

Hela gänget

Men vilka är det som är med i Över Atlanten 2023?

Jo, det stjärnspäckade gänget består av inga mindre än: Anders Svensson, Maria Montazami, Mikkey Dee, Nassim Al Fakir, Julia Dufvenius och Hans Fahlén!

Premiär i höst

Över Atlanten 2023 hade sin premiär i början av september 2023.