Örlogsdagarna 2024 – fullspäckat program för stora som små

Under första helgen i juni går Örlogsdagarna 2024 av stapeln på Sjöhistoriska Museets fartygspir. Ett evenemang där stora som små får möjlighet att känna historiens maritima vingslag.

Möjlighet till att kliva ombord historiska fartyg när Örlogsdagarna hålls på Sjöhistoriskas fartygspir under första helgen i juni. Foto: Anneli Karlsson/Sjöhistoriska/SMTM.

”Fullt pådrag när Örlogsdagarna 2024 arrangeras”.

Så beskriver Sjöhistoriska Museet sitt evenemang som äger rum under första helgen i juni på fartygspiren på Galärvarvet i Stockholm. Under dagarna två ges stora som små en unik möjlighet att kliva ombord och uppleva dessa historiska fartyg.

Lång lista med gästande båtar

Nog lär det finnas något för alla åldrar denna helg. På piren gnuggar minsvepare, torped- och räddningsbåtar fendrar mot varandra. Entrén är fri och under dagarna (öppettider 11.00-18.00 lördag 1 juni samt söndag 2 juni) hålls guidade turer visningar ombord på skeppen.

För den som vill ha hela upplevelsen rekommenderas en tur med Djurgårdsfärjan till Allmänna Gränd. Därifrån är det bara ett stenkast till piren.

Men vad kan man vänta sig för skutor? Ta en titt i faktarutan nedan!