Öppna varv på Orust igång

Öppna varv på Orust är igång
Öppna varv på Orust är igång

Öppna varv på Orust är igångIdag drar Öppna Varv igång och pågår till på söndag. Det är Västkustens största flytande båtmässa och den näst största i Sverige. I år ställs 150 båtar ut varav 28 har premiär. Därtill finns 85 tillbehörsutställare på plats med sina senaste prylar
– Nu har försäljningen i båtbranschen äntligen tagit fart igen, säger Mats Eriksson, VD för Sweboat. 

Mässan är öppen fredag den 26 augusti till söndag den 28 augusti kl 10–18 alla dagar. Ingen entréavgift och fri parkering! I de fyra hamnarna, Ellös, Henån, Kungsviken och Vindön visas över 150 motor- och segelbåtar från 6,5 till 20 meter långa.

Inte mindre än 28 av båtarna visas för första gången i Sverige eller i världen!

Se utställarlista och läs mer på www.oppnavarv.nu.

Oppna_varv

Efter en fördröjd vår och ett avvaktande försäljningsläge, tog försäljningen till slut fart under juli månad.

– Det går inte att se någon röd tråd, att stora båtar sålt bättre än små eller att segelbåtar sålt sämre eller bättre än motorbåtar, men generellt kan alltså sägas att det skett en liten återhämtning under sommaren, säger Mats Eriksson, VD för Sweboat.

– Eftermarknaden (service, reservdelar, vinterförvaring och tillbehör) har en fortsatt god utveckling med en hög omsättning.

– Det beror på att intresset för skärgården och båtlivet fortfarande är mycket starkt och en del av svenskarnas kultur. Den rubbas inte av konjunktursvängningar. Man vårdar sin båt, köper nya tillbehör och reparerar den undan för undan. Byter båt gör man i störst utsträckning när den ekonomiska konjunkturen tillåter det, säger Mats Eriksson.

Tilltron är fortsatt god i branschen och det kanske största beviset på det är att höstens två flytande båtmässor på Orust och i Gustavsberg utanför Stockholm är fullbokade sedan en lång tid tillbaka.

Mässorna är starten för nästa års försäljning av bland annat större båtar och vi ser fram emot en spännande höst.