Världsrekord – surfade i en våg på 26,21 meter

Sebastian Steudtner har slagit världsrekordet för den största våg som någonsin surfats. Med 26,21 meter motsvarar det att surfa i en åtta våningar hög byggnad.

Varlsdens-storsta_vag
Sebastian Steudtner har slagit världsrekordet för den största våg som någonsin surfats. Med 26,21 meter motsvarar det att surfa i en åtta våningar hög byggnad.

Någon mer än Hamnen som undrar hur man kan bestämma en våghöjd till 26,21 meter? Det är till att vara exakt och varför inte 26,2176 meter? Sisådär – ungefär. Vi får fortsätta att undra.

Hur som helst. Sebastian Steudtner har världsrekordet för den största våg som någonsin surfats. Med 26,21 meter (86 fot) motsvarar det att surfa i en åtta våningar hög byggnad.

Se också:
Vindsurfing nu i höst – läge att skippa klassikern?

Rekordet sattes i den pittoreska portugisiska fiskebyn Nazaré, vars norra strand har hyllats som Mount Everest av storvågssurfing efter att ha varit hem för sju av de högsta 10 vågorna som någonsin surfats.

Tysken är en central figur i en internationell gemenskap av surfare som flyttar till Portugals västkust varje år för säsongen, som sträcker sig från oktober till mars.

Anställer en militärläkare

Men det finns en metod bakom 37-åringens uppenbara galenskap – han är något av en surfforskare i sitt sätt att ta itu med världens hårdaste hav.

Han anställer en militärläkare och en utbildad livräddare bland sitt team och tänker upprepade gånger utanför ramarna i sitt tillvägagångssätt för att fånga den hittills mytomspunna 100-fotsvågen.

Sebastian Steudtner har världsrekordet för den största våg som någonsin surfats. Med 26,21 meter (86 fot) motsvarar det att surfa i en åtta våningar hög byggnad.

Här är Sebastians egna ord:

”Havet har gett mig allt i mitt liv. Jag hittade syftet med att surfa och utforska gränser, genom havet upptäckte jag de värden som gjorde mig till den jag är idag.”

”Jag jagade mina drömmar, alltid hundra procent engagerad och surfade på min väg världens största våg i historien.”

”Dags datt ge tillbaks”

”Nu är det min tid att ge tillbaka till havet. Jag ger mig ut på en resa för att utforska den största energin på denna planet, havets energi, vilket innebär att jag potentiellt kan surfa på en våg som är dubbelt så stor som mitt världsrekord, ännu viktigare att jag ger havet min röst för att göra mitt bästa för att skydda det och bidra till att göra denna planet hållbar.”

”Den största utmaningen”

”Det här är början på den största utmaningen och ett nytt kapitel i mitt liv, jag bjuder in er alla att gå med mig och bli en del av Mission Wave Alpha.”