Nytt svindlande rekord över Stilla Havet!

7 dygn, 15 timmar och 15 minuter. Så lyder den nya rekordnoteringen över Stilla Havet och François Gabarts rekordjakt bara fortsätter.

Hans stora mål är att slå Thomas Covilles rekord för ensamseglare runt jorden. Om det går som denne unge franska rekordjägaren hoppas så kommer han alltså att klara av att segla runt jorden på mindre än 49 dygn, 3 timmar och 28 sekunder.

I skrivande stund ser det onekligen bra ut för nu börjar det bli svårt att hålla reda på alla delrekord som François Gabartshan har radat upp sedan starten. Och detta bara i sin jakt på det stora målet.

Rekord på rekord på…
För tre veckor sedan, eller närmare bestämt den 15 november, rapporterade Hamnen.se om hans makalösa dygn då han lyckades hålla en snittfart på 35 knop under 24 timmar.

Det senaste är nu att han nu har nått Kap Horn på tiden 29 dygn, 3 timmar och 15 minuter vilket är 2 dygn, 8 timmar och 15 minuter snabbare än vad Team Sodebo Voile med Thomas Coville lyckades med i sin rekordjakt.

En dryg vecka!
Som om inte det vore nog så har denne ensamseglare under resans gång också lyckats korsa Stilla Havet på den nya rekordtiden 7 dygn, 15 timmar, 15 minuter.

Nu börjar det till och med bli kittlande nära att tänka – kan han kanske slå rekordet runt jorden alla kategorier? För nu är Francois Gabart näst snabbast till Kap Horn någonsin – alla kategorier. Den enda som varit snabbare är IDEC med Francis Joyon som skeppare, men då med full besättning. Det var i fjol när han slog det så kallade Jules Verne-rekordet och på vägen rundade hornet efter 26 dygn, 15 timmar och 45 minuter.

Missa inte videon ovan för även om man inte förstår ett ord vad som sägs så får man en bra bild av den galna rekordjakten!

Se också:
851 nm/dygn – nytt rekord men Gabart kan mer!