Bra drag i montrarna på årets sportfiskemässa

Det var bra drag i montrarna, om ordvitsen ursäktas, på årets upplaga av Sportfiskemässan som slog det tidigare besöksrekordet med 20 procent.  

Rekord_for_sportfiskemassan
Det var bra drag i montrarna på årets sportfiskemässa.

Helgens sportfiskemässa, den 17:e i ordningen, innebar nytt publikrekord för en mycket nöjd mässarrangör. När mässan stängde på söndagen hade man lockat 19 604 fiskeintresserade besökare.

Se också:
Publiksuccé och rekordförsäljning på båtmässan Allt för sjön

– Att ha fått arrangera Sportfiskemässan igen efter fyra års frånvaro känns fantastiskt. Vi hade höga ambitioner och jag är glad över att vi med Sportfiskemässan kan fortsätta öka människors intresse för både sportfiske och vår vattenmiljö, säger Agneta Brunell, projektledare för Sportfiskemässan till FishEco.

Uppdämt behov

Senast mässan arrangerades var för fyra år sedan och mycket tyder på att det fanns ett stort uppdämt behov av att titta på de senaste produkterna. Men också av att delta på aktiviteter, lyssna på föreläsningar, titta på fiskefilmer, tävla och spana in sportfiskebåtar.

Fortsätter att öka

– Vi är väldigt nöjda med mässan. Våra montrar har varit fulla med besökare och intresset av att titta och känna på nya produkter har varit stort. Flera av våra återförsäljare har dessutom slagit försäljningsrekord. Vi ser redan fram emot nästa års mässa, säger Linus Fröhlich, marknadsansvarig på Abu Garcia/Pure Fishing till FishEco.

Flera miljoner utövare

Enligt uppgifter på mässans hemsida har mer än 4 miljoner svenskar har provat på sportfiske i någon form. Enligt Havs- och vattenmyndigheten fiskar omkring två miljoner svenskar någon gång varje år vilket gör sportfiske till en av landets absolut största fritidsaktiviteter.

Nästa sportfiskemässa arrangeras på Elmia i Jönköping den 15-17 mars 2024.