Publiksuccé och rekordförsäljning på båtmässan Allt för sjön

Rekordförsäljning och publiksuccé. Det är stora ord när arrangören och utställarna nu sammanfattar den 86:e upplagan av båtmässan Allt för sjön som lockade 56 626 besökare.

Den 9–12 mars och 16–19 mars arrangerades Allt för sjön – Sveriges största båtmässa med hundratals båtar och tusentals tillbehör – på Stockholmsmässan. När man nu summerar årets mässa kan man konstatera att Allt för sjön är tillbaka med besked och med en publiksiffra på 56 626 besökare.

Se också:
Nya båtar, båtprylar och sportfiske på Allt för sjön

”Vår bästa försäljning någonsin”

– Vi är otroligt glada över att Allt för sjön har dragit igång igen. Det var tydligt att det fanns ett uppdämt behov från alla båtintresserade att få besöka Allt för sjön igen. För vår del så var mässan en otrolig framgång och vi gjorde vår bästa försäljning någonsin på Allt för sjön 2023. Nu flyttar vi hem till våra utställningshallar och önskar alla välkomna dit, säger Björn Sandhaag, CEO på Marindepån/Skanstull Marin.

En mässa i mässan – träbåtsavdelningen på båtmässan Allt för sjön visade upp det mesta av det bästa av Sveriges flytande kulturarv.

Glada besökare

– Allt för sjön överträffade alla våra förväntningar. Det märktes på stämningen att det var tre år sedan mässan sist gick – intresset var stort och besökarna var glada. Det var dessutom roligt att se att publiken var så pass blandad. Vi sålde ett 30-tal båtar på plats och har ett 50-tal offerter ute efter mässan. Allt för sjön är tillbaka med besked, säger Christer Rexholt, försäljningschef på Flipper Marin, en del av Nimbus Group.

Storslagna planer

Redan nu har projektteamet börjat planera för nästa års mässa och rebookingen av utställare på mässan resulterade i 218 procent jämfört med det uppsatta målet. En av utställarna som har storslagna planer för mässan 2024 är Marstrands Yachts.

Mersmak och ännu större båtar

– Vi är redan i full gång med planeringen inför nästa års mässa. Utöver Cormate kommer vi utöka utbudet genom att ta med helt nya Sirena 48 – en yacht som väger närmare 23 ton, är 16 meter lång och 7,5 meter i totalhöjd, säger Mattias Evald, säljansvarig Stockholm på Marstrand Yachts.

Båtmässan Allt för sjön 2023 bjöd på ett brett urval av båtar, tillbehör och aktiviteter.

Gott om tillbehör

Nytt för årets mässa var den helt nya tillbehörshallen i hall B. Här fanns mängder av ny smart utrustning praktiska hjälpmedel för att rusta båten och annat mer eller mindre matnyttigt för den som vill vara redo för båtsommaren. En av utställarna i tillbehörshallen var Biltema.

Skön comeback

– 2023 blev en efterlängtad återstart av mässor, det levde upp till alla förväntningar och lite till. Dessutom är känslan att vi gjorde vår bästa mässa någonsin rent försäljningsmässigt. Vi tackar för allas engagemang, både kollegor, Stockholmsmässan och alla härliga besökare, säger Ludvig Bremmers, kundserviceansvarig på Biltema.

Flera mässor

Allt för sjöns första långhelg arrangerades parallellt med Antikmässan och den andra långhelgen parallellt med Sportfiskemässan. Allt för sjön 2024 arrangeras på Stockholmsmässan den 7-10 mars och 14-17 mars.