Nya kändisar och ny skeppare har kastat loss Över Atlanten

I måndags lämnade en 19 meter lång segelbåt hamnen på Gran Canaria för den 2 700 sjömil långa resan till Karibien. Därmed har inspelningarna av tittarsuccén Över Atlantens tredje säsong börjat.

– Jag ser fram emot detta äventyr. För mig är det här mer en fiskeresa med inslag av segling eftersom jag tagit med mig massa fiskeprylar. Seglingen kommer säkert stundtals bli tuff men jag längtar tills man sitter och styr båten någon natt under en stjärnklar himmel, säger Marko Lehtosalo.

För mig är det här en fiskeresa.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo.

De två första säsongerna av Över Atlanten blev stora tittarsuccér både streamat och på Kanal 5. Nu har alltså den tredje säsongen kastat loss.

Kändistätt över Atlanten

Tidigare säsonger har kända svenskar som Agneta Sjödin, Thomas Wassberg, Tareq Taylor och Sofia Wistam tillsammans med en erfaren besättning och ett tv-team gjort sitt livs resa över det stora havet.

Denna gång är det skådespelaren Eva Röse, programledaren Jessica Almenäs, kocken Paul Svensson, komikern Özz Nujen, företagaren och f d fotbollsspelaren Anders Limpar, och artisten och programledaren Marko ”Markoolio” Lehtosalo som tillsammans ska segla de 2700 sjömilen mellan Gran Canaria och St Martin i Karibien.

Eva Röse känner sig redo

– Det känns så mäktigt att få den här chansen! Jag ser fram emot att möta mina rädslor och se vad jag går för ute på havet. Jag har fått frågan förr men aldrig kunnat. Men nu, mitt i detta märkliga år, får man plötsligt chansen att byta ännu ett zoom-möte vid köksbordet mot ett äventyr över Atlanten. Jag är så redo, och så rädd. Bring it on, säger Eva Röse.

Klabbe tar rodret

– Just nu känner jag en skräckblandad förtjusning. Det är ändå en dröm som går i uppfyllelse. Dock förstår jag nog inte riktigt vad jag gett mig in på, säger Paul Svensson.

Denna säsong leds besättningen av skepparen och erfarne kappseglare Klas ”Klabbe” Nylöf och kommer att sändas på discovery+.