Nya flytande båtmässan i Gustavsberg drog storpublik

Premiär för Allt på Sjön i Gustavsberg
Premiär för Allt på Sjön i Gustavsberg

Premiär för Allt på Sjön i GustavsbergÖver 20 000 båtintresserade människor besökte i helgen premiären av den flytande båtmässan Allt på Sjön i Gustavsberg. Under tre dagar fyllda med sol och vackert väder visades 205 nya motor- och segelbåtar samt produkter från 46 tillbehörsleverantörer.

– Det är ju första året vi genomför detta och hade hoppats på cirka 10 000 besökare. Nu kom fler än dubbelt så många, helt fantastiskt, säger Mats Eriksson, VD på Sweboat som arrangerade mässan.

Det var ett stort utbud av båtar, roddbåtar, små dagsutflyktbåtar till över 17 meter långa motor- och segelbåtar i mångmiljonklassen. Samtidigt som mässan i Gustavsberg gick hölls även mässa i Wasahamnen (se artikel). Många frågade sig varför man inte kunde välja två separata helger.

– Vi har under nästan fyra år fått påtryckningar från branschen att arrangera en mässa i still med Öppna Varv på Orust på östkusten – med fri parkering och fritt inträde. Till slut har vi till och med fått mycket kritik för att vi inte arrangerat något.

Att mässan i Wasahamnen går samtidigt beror på att det inte finns så mycket tid på hösten. Det här är sista helgen innan vädret, statistiskt sett, blir för ostadigt, berättar Mats Eriksson.