Dags för säsong sex av tittarsuccén Över Atlanten

Familjeunderhållning, äventyrsserie eller dokusåpa. Oavsett vad man vill kalla Över Atlanten för har programmet blivit en tittarsuccé. Nu har säsong sex premiär och fler är att vänta framöver.

over-atlanten-2023-2024-sasong6
Även om säsong sex har premiär den 6 februari är själva reson från säsong 7 redan inspelad. Foto: Discovery+/Mastiff

Sällan om än någonsin har segling och båtliv fått ta så pass mycket plats på bästa sändningstid som succéprogrammet Över Atlanten. Säsong efter säsong har svenska idrottsprofiler, musiker, skådespelare och i övrigt namnkunniga personer fått ge sig ut på sitt livs äventyr.

Nu är det dags för den sjätte upplagan.

Den 6 februari på Kanal 5 klockan 21.00 får vi följa med när Malin Gramer, Jessica Andersson, Tobias ”Tobbe Trollkarl” Blom, Anders Övfergård, Hampus Hedström, Björn Kjellman mönstrar på Gurra Krantz Swan 70 för att göra den längsta passagen i programmets historia. Denna gång tas besättningen från Gran Canaria hela vägen till Rio de Janeiro.

Läs även:
Hockeylegendaren Peter Forsberg deltar i Över Atlanten
Båtarna från Över Atlanten – den är Gurra Krantz favorit
Över Atlanten: Bakom kulisserna med Gurra Krantz

Serien har prisats som ”Bästa Realityshow” och när vi i höstas fick ett snack med skepparen Gurra Krantz gav han sin syn på varför han tror att så många uppskattar programmet.

– Det är i grund och botten ett bra program. En realityshow utan ”Big Brother”- eller ”Robinson”-tendenser. Det är tufft, innehållsrikt och det händer alltid grejer. Jag tror att gemene mans uppfattning är att det är ett väldigt trevligt program. Åtta av tio som kommer fram till mig på stan tackar för att det är det enda tv-program som samlar hela familjen framför tv:n samtidigt. Det, om något, är ett kvitto, sade Gurra Krantz.

Säsong sju är redan inspelad

Det gäller att ha framförhållning och tajma säsongerna rätt. Nyligen kom deltagarna i det som kommer att bli säsong sju fram till sin destination Saint Marten.

Men innan den visas i rutan får vi vänta ett litet tag, närmre bestämt tills efter sommaren. Då mönstrar bland annat hockeylegendaren Peter Forsberg på för en resa han sent ska glömma!

Den sjätte säsongen går att se på Discovery Plus och Kanal 5.